Arkadaşım Zeki Müren

Bizim dostluğumuz, sağlık sorunları yaşamaya başladığı dönemde güçlendi. Devamlı aradığı günler ise Sadettin Tantan'ın İstanbul'u tek başına hizaya getirdiği yıllardı. Zeki Müren'in viskiye tutkusu vardı. 12 yıllıklar tercihi idi. İçlerinden özellikle bir markayı bulabildiği zaman mutluydu. Ne zamanki Tantan, Celal Çapa'yı 2 şişe viskiyle gözaltına aldı Paşa'da panik başladı. Bir gün "Büyük sorunum var" diyerek söze girdi. Kalbindeki rahatsızlıktan bahsedeceğini zannettim. Onu ileride alıp götürecek hastalıkların umurunda bile olmadığını fark ettim. Tantan'dan korktuğu için viski bulunduramadığından dem vurdu. Ben ise Frankfurt öncelikli, sıkça yurt dışına gidiyordum. Eksport rakıdan başka da alkol almıyordum. Epey de viski stokum vardı. Gazeteden şoför arkadaşım Sabahattin'i buldum. Gönderdim. 6 şişeyle geldi. "Ötekileri de bir dahakine taşırım" dedi. Sanat Güneşi'nin yüzü gülücüklere büründü. Hemen bir kalem buldu. Şişelerin üstüne şunları yazmamı istedi; "Bu içki gazeteci Burhan Ayeri tarafından hediye edilmiştir". İki tanesine yazdım. Turgut Özal iş başına geçtikten sonra, ne içki ne döviz yasağı kaldı. Çok sonraları sıkıntı yaşadığı konuyla ilgili bilgi verdi:

"Sizin -sen demezdi- şişeleri hiç atmadım. Temin ettiğim viskileri bunlara doldurdum. Uzun süre böyle idare ettim".

İtirafları

Zeki Müren kadar vefalı birini tanımadım. Doğum günüm başta, benim için önemli tüm tarihleri hiç unutmadı. Telefonla arar, çiçek yollardı. Bunun nedeni çok basitti; "Hayatta çok fazla kişiden kazık yemişti". Birisine tam anlamıyla güvenmişse onu asla kaybetmek istemezdi. Ona özel hayatıyla ilgili tek soru dahi sormadım. Bazen sevgililerinden kendi bahsederdi. Ajda Pekkan'a bambaşka tutkusu vardı. "Karıcığım" derdi. Merhum Nigar Uluerer'e "Ulusüthaneler" lakabını o takmıştı. Ona şöyle dediğine tanık oldum "Kız, Cumartesi akşamı Efes nasıldı? İyiydi değil mi?" Halen hayatta oldukları için adlarını veremeyeceğim iki ünlü ses sanatçısıyla ilgili maceralarını tekrar tekrar dinledim. Böbürlenerek anlatırdı.

Sanat Güneşi'mizin ses ve yorumuna ulaşan hiç kimse tanımıyorum. İki ayrı hayır kurumuna bıraktığı mirasını hatırlayın. Her yıl 2161 genç onun eğitim bursundan yararlanmakta. TEV'in fonu ve kayıtları meydanda. Bir o kadar para ve mülkü de Mehmetçik Vakfı'na bağışladı. Dostum, arkadaşım Zeki Müren'i kaybedeli tam 20 yıl oldu. Kendisine rahmet dileklerimle, dualarımı yolluyorum.

Öbür Güneş de beni öldürecek

Şimdi bir başka Güneş'e değineceğim Şenol Güneş. Galatasaray maçına çıkardığı 11'i ve taktiği gördünüz. Oğuzhan ve Olcay'a bir devre bile olsa nasıl tahammül edebildi çözemedim. Ne zaman ki bu iki şişirilmiş balonu oyundan aldı, durum değişti. Başkan Fikret Orman'ın "dünyanın en iyi hocası" diye nitelendirdiği Şenol'un söylediği şu sözleri ömür boyu unutmayacağım; "Bana soru sorun. Hesap sormayın". Beşiktaş teknik direktörü ilk kez çalıştırdığı bir takımla şampiyonluk yaşayınca fazla havalandı. En büyük arızası da gece kuşlarına tahammül etmesi. Bunlara nasıl forma veriyor anlamak mümkün değil. Eğer 2 farklı yenilgiden beraberliği yakalamasa başına gelecekleri düşünmek istemiyorum.

Öte yandan son günlerin modasına bu maçta da uyulduğunu fark ettim. Bir Galatasaray taraftarının montunun arka tarafına koca döner bıçağını nasıl sakladığını gördüm. Bu olayların sonu kötü.

Bir gerçek hayırsever

Boksun her türlüsünün anlatımı bir kişinin tekelinde; Orhan Ayhan. Kocaeli'ndeki kickboks müsabakaları önemli futbol derbisinden sonra yayınlanmasına rağmen büyük ilgi topladı. Organizasyonu üstlenen AKMİS Grup Başkanı Ruhi Karaalp, 5.500 kişilik salonu doldurdu. En önemli güzelliği ise elde edilen tüm geliri Şehit Ailelerine bağışlamasıydı.

...

TRT kökenli başarılı spikerlerden Hamit Özsaraç SHOW TV'de. Ancak uzun süredir ekran yüzü değil. İçspiker olarak kullanılıyor. Peki neden? Bana göre, vurgulamaları dahil Türkçesi mükemmel.

...

İsmail Saymaz başarılı gazeteci. Siyasetten teröre kadar bilgili. Örneğin Mehmet-Ahmet Altan'ın tutuklanma sebeplerini iyi anlattı. Can Erzincan TV'deki tartışmadan başladı 15 Temmuz'a kadar geldi. Saymaz, ekranların yeni yıldızı olacak.

Yazarın Diğer Yazıları