Arslan: Yüce Divan, yargının meselesi değil

Arslan: Yüce Divan, yargının meselesi değil
Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan Yargıtay Başkanı Cirit’in “Yüce Divan” çıkışına “Bugünün meselesi değil” cevabını verdi

Nereden çıktı şimdi

Talebe soğuk baktı
AYM Başkanı Zühtü Arslan, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit’in Adli Yıl açılışında “Yüce Divan yetkisi Yargıtay’a verilsin” talebini değerlendirdi: Türkiye’nin bugünkü meselesi değildir. Yüce Divan yargılamalarının kimde olacağı yargının da meselesi değil.

Görevimizi yapıyoruz
TBMM’de düzenlenen adli yıl açılış resepsiyonunda gazetecilerin sorularını cevaplandıran Arslan, “Bu, Yargıtay Başkanı’nın görüşüdür. Durum Anayasa koyucunun takdirindedir. Biz en iyi şekilde bu görevi yerine getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.  

 

Arslan: Yüce Divan, yargının meselesi değil

Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit’in, Adli Yıl’ın açılışında yaptığı konuşmaya cevap verdi. Arslan, Yüce Divan yargılamalarının kimde olacağının yargının meselesi olmadığını söyledi. Arslan, TBMM’de düzenlenen adli yıl açılış resepsiyonunda basın mensuplarının sorularına cevap verdi. Zühtü Arslan, Yargıtay Başkanı’nın “Yüce Divan yargılamaları Yargıtay’a verilmelidir” sözlerini değerlendirdi. “Yargıtay Başkanı’nın görüşüdür, bu Türkiye’nin bugünkü meselesi değildir. Yargının meselesi de değildir” diyen Arslan, “Bu, tamamen anayasa koyucunun takdirindedir. Biz de en iyi şekilde bu görevi yerine getirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Temyiz mercii değiliz

“2 hakim, 4 savcı kararlarından dolayı tutuklu. Siz bunu yargı bağımsızlığı anlamında değerlendirir misiniz?” sorusuna ise Arslan, şu cevabı verdi: “Bu konularda değerlendirme yapmak istemiyorum. Bu konular bizim önümüze gelebilecek konular. İhsası rey anlamına gelebilecek bir şey söylemek istemem.” AYM Başkanı Arslan, ayrıca bireysel başvuruda bir temyiz mercii olmadıklarını sadece hak ihlali tespiti yaptıklarını aktardı. YARSAV Başkanı Murat Arslan’ın raportörlük görevinden alınmasının hatırlatılması üzerine de Zühtü Arslan şunları söyledi: “Çalışmasından, performansından memnun olduğunuz kişiler devam eder, olmadığınız kişilerin kurumlarına iadesi söz konusu olur. Şahsa özel bir şey değildir.” Arslan, Anayasa Mahkemesi’nin verdiği dershane kararı sorusuna ise cevap vermedi.