ASALA'nın işbirlikçileri

ASALA hortladı... Macaristan’da, 8 yıl önce,  Ermenistan’ın temsilcisi bir subayı, Azerbaycan bayrağını çiğnediği için Azerbaycan Türk’ü bir subay öldürmüştü. 8 yıl Macaristan’da mahpus kalan Türk subay, Bakü’nün bastırmasıyla, Azerbaycan’a gönderildi, İlham Aliyev de subayı serbest bıraktırdı.
“Nefret söylemcileri”, Hrant Dink Vakfı bünyesinde... Agos gazetesi, Hrant Dink’in her şeyi idi, Agos da aynı vakıfla iç içe. Gazetenin manşeti serbest bırakılan subaya dairdir: “Avrupa’nın adaleti Aliyev’in gazına teslim!” Sanki Erivan’da çıkan bir gazete!
“Nefretçiler” ile, ASALA’nın, Agos’un, Taşnakçıların, PKK’cıların arasında hiçbir fark yok! ASALA, Azerbaycan elçiliklerine tehdit mektupları göndermiş. Metin Türkçe yazılmış. Türkiye’den destek alınmadan bu metinler “Türkçe” yazılamaz!
“Nefret söylemcileri”, ASALA’nın kolu olmasın sakın! Ciddî ciddî şüpheliyim.
Beni bile “nefretçiler” arasına soktuktan sonra, onların nazarında bütün Türkler “düşman”dır!
Ali Bayramoğlu Yeni Şafak’ta “Nefret söylemcileri”ni övüyor, bilgi topladıklarını yazıyor. O  “ihbarî bilgiler” içinde benim de adım var. Hasan Cemal, Ali bu yazısını Milliyet’teki köşesine aynen aktarmış. “Nefret söylemcileri” ve yandaşları tam bir işbirliği içindeler; Sürekli ASALA/PKK’nın değirmenlerine su taşıyorlar! H. Cemal, “100. yıl hatırası” olarak 1915’te Türklerin Ermenileri soykırıma uğrattı diye kitap çıkacakmış. Herhâlde kitabını “Hınçak-Taşnak komitelerinin surp anıları”na diye ithaf eder! 
Ali efendi, “H. Cemal’in, C. Çandar’ın, Y. Çongar’ın başlarına iş gelirse, uyarmadım demeyin! ‘nefret söylemi’ yükseliyor.” diyor.
Ha şunu bileydin Ali! İnsanlar neden ASALA işbirlikçilerini, PKK yandaşlarını deşifre ediyor? ASALA’cıların, senin gibi, H. Cemal gibi, diğerleri gibi Kandil ve Taşnak muhiplerinin düşünmeleri gerekmez mi? Demek ki asıl “Türk düşmanlığı” artmış.
Yetkililere soruyorum: Savaş içindeyiz artık. Neden cephe gerisinde ASALA/PKK işbirlikçisi “nefret söylemcisi” beslemelere izin veriliyor?! Bunların her bir yazısı askerimize sıkılan kurşundur!




Şu fotoğraf bir başka gazetede çalıştığım sıra odamda çekilmiştir. Yan yana koltuklarda oturanlardan biri Dikran Altun’dur. Türk-Ermeni İş Konseyi Başkanı idi. Diğeri Hrant Dink... Hrant Agos’un başına yeni geçmişti. Peşin hükmüm, düşmanlığım olsa, çok satan “en sağcı” gazetede onları ağırlar mıydım ey nefret söylemcileri ASALA’cılar?!

Yazarın Diğer Yazıları