"Aselsan'ın halka arz edilmesi riskli"

"Aselsan'ın halka arz edilmesi riskli"
Aselsan'dan hisse senedi almış olanların genel kurulda hakkı olacağını söyleyen Korgeneral Erdoğan Karakuş, "Bu tür şirketler genelde savunma sanayi şirketleri olması nedeniyle projeler iptal edildiğinde şirketler sıkıntıya girer" dedi.

Türkiye Emekli Subaylar Derneği Başkanı emekli Hava Korgeneral Erdoğan Karakuş, Aselsan'dan hisse senedi almış olanların genel kurulda hakkı olacağını belirterek, "Normal anonim şirket gibi hakları olacak. Bir zaman sonra da karar makamı pozisyonuna gelecekler.

Şunu yapmayalım, bunu yapalım diyecekler. Alınacak kararı genel kuruldan geçirmek zorundasınız sonuçta. Devletin çıkarları da söz konusu olsa elinde hisselerin çoğunluğu olan ben istemiyorum derse yapamazsınız. Bunlar hep risk sonuçta" dedi. Savunma sanayi konuları üzerinde hassasiyetle durulması gerektiğini ifade eden Karakuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bütün mallar Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfına ait. Bu konuda ben ASPİLSAN'da yönetim kurulu başkanı olduğum sıralarda yine bu halka arz konusu gündeme gelmişti. Ben karşı çıktım. Aselsan için de aynı şey. Çünkü Aselsan çok büyük bir kuruluş. Milletimize paraya ihtiyacı var konumu verir. Bu hoş bir şey değil böyle büyük kuruluşlar açısından. Benim için uygun değildir bu. Bu tür şirketler genelde savunma sanayi şirketleri olması nedeniyle projeler iptal edildiğinde şirketler sıkıntıya girer.

O zaman şirketten hisse alan halk üzerinde de olumsuz etki yaratır. İktisatçı olduğum için daha o yıllardan itibaren bu konular üzerinde hassasiyetle durulması gerektiğini söylüyorum. Şimdi Türkiye'nin paraya ihtiyacı olduğu için böyle bir yönteme gidiyor olabilirler. Bilemiyorum ama bazı projelerin de iptali söz konusu olduysa bu yola başvurulmuş olabilir." Karakuş, "Bizler silahlı kuvvetler içinde 40 yılımızı harcadık, konuları iyi biliyoruz. Türk silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçlarını zaten askerler tespit eder Başbakanlığa sunar. Bunu siviller tespit edemez. Gelir temini sağlanarak bazı işlemleri daha rahat yapabiliriz diye düşünülebilir ama savunma sanayi ile ilgili işler sıkıntılara yol açabilir. Bazı projelerden vazgeçilebilir o zaman işler zora girer" diye konuştu.