Asıl büyük yanlış başında yapıldı

Asıl büyük yanlış başında yapıldı
Eski Dışişleri Bakanı Şükrü Sina Gürel, Musul Başkonsolosu’nda görevli 49 kişinin IŞİD’e bile bile rehine olarak bırakıldıklarını söyledi.

THY’nin personelini buradan 48 saat önceden çektiğini anımsatan Gürel, “Asıl büyük yanlış başında yapıldı. O bölgenin IŞİD’in kontrolüne gireceği neredeyse 48 saat önceden biliniyordu. Görevlilerimiz aileleriyle birlikte IŞİD’e teslim edildi. Yaşadıklarımız Nasreddin Hoca’nın fıkrasına benziyor. Allah, Nasreddin Hoca’yı sevindirmek için önce eşeğini kaybettirir sonra buldururmuş” dedi. TBMM Genel Kurulu’nda  MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan’ın hükümeti uyardığını söyleyen  Şükrü Sina Gürel, AKP’lilerin ise buna tepki gösterdiklerini anımsattı. Hükümetinin ulusal çıkarlar doğrultusunda hareket etmediğini de ifade eden Gürel, “ Hükümetten bir atak beklemiyorum. Başka kaygılarla hareket ediyorlar. Türkmenler konusunda bir çaba beklemiyorum hatta umutsuzum” diye konuştu. 

Ortak operasyon
Eski Dışişleri Bakanı Hikmet Çetin de rehinelerin kurtarılması için yapılan operasyonun diğer ülkelerin istihbarat örgütleriyle birlikte, iş birliği içinde  gerçekleştirildiğini söyledi. Operasyonun ayrıntılarının önemli olmadığını vurgulayan Çetin, “Rehineler operasyonla mı yoksa bir anlaşma ile mi bırakıldı bu konu belirsiz. Eğer IŞİD kendisi bıraktıysa bir pazarlık yapılmış olabileceğini düşünmek gerekir. Sonuçta rehinelerin kurtarılması sevindiricidir” dedi.