Asıl 'paralelci' kim?!

Darbe darbeyi getirir. Hazır darbeye teşebbüs edilmiş, bastırılmış, öyleyse toptan temizlik harekâtına girişelim, denecektir.

Maalesef kötü haberler alıyoruz. Bazı subaylar hiç ilgileri olmadığı hâlde, üstelik sadece "Ülkücü" bilindikleri için gözaltına alınmışlar. Ne "paralel" ne bir şey... Yakınları dertlerini anlatmak için koşuşturup duruyorlar.

Ordu içinde zaten "Paralel" dediklerinin bu kadar örgütlenebileceklerini hiç düşünemiyorum. Eğer örgütlenmişlerse, Meral Akşener'le yaptığım mülâkatta da okuyorsunuzdur. (Bugün, Yeniçağ sitesinde röportajın ikinci bölümü yayınlandı.) O dönemleri çok iyi bilen, 22 yıldır siyasetin içinde yer alan ve aktif rol oynayan Meral Akşener, "Eğer ordu içinde bir paralel yapılanmadan bahsedilecekse, bunu 14 yıldır iktidarda olan ve tayin zamanlarında, Yüksek Askerî Şura (YAŞ) toplantılarında, ordudan atılacaklara şerh düşen Recep Tayyip Erdoğan ve ekibinde aramak lâzım." mealinde konuştu. Cemaat'in kimin zamanında güçlendiğini ve kimin zamanında mesafe aldığını biliyoruz. İnsan hatayı önce kendisinde aramalıdır.

MHP'nin Mevcut Genel Başkanı da, R. T. Erdoğan'ın ağzına bakarak çamur at izi kalsın mantığıyla yürüyor. Koltuğunu sağlama almak için, R. T. Erdoğan'ın azamî desteğiyle, mahkemeleri bağlıyor. Seçim zamanı gelince herhâlde şöyle diyecektir:

 "Buyur oturduğum koltuk zaten emanet, senin için partiyi ileriye taşıyacak bütün adayları yaftaladım; "paralel" dedim. Başkanlığa giden yolunu açıyorum. Anayasa'yı istediğin gibi değiştirebilir, "Türk"ün olmadığı bir vatandaşlık tarifi getirebilirsin. Bana eyvallah... Ben antika arabalarıma, tespihlerime vakit ayıracağım."

BURADAN DUYURUYORUM... MADEM, ARTIK AKP İLE KANKALIK SÖZ KONUSU... BİR ZANLA YAKINLARI GÖZALTINA ALINANLAR, BALGAT'A MHP GENEL MERKEZİ'NİN KAPISINA DAYANSINLAR... KOMİTACILAR SARAY'A VEYA KÖŞKE BİR TELEFON AÇARLAR, YAKINLARINI KURTARIRLAR (BELKİ!).

************************

*****************

Yukarıdaki fotoğraf neyi ifade ediyor? Yer, sonra müsadere edilen Bugün gazetesinin genel yayın müdürünün odası... Odada, Bugün gazetesine destek için gelenler var. Biri Celal Adan (Soldan ikinci)... Mevcut MHP Genel Başkanı'nın en yakınındaki isim. Muhalif Ülkücülere "Nesebi gayr-i sahihler!" diyen zat. Celal'in karşısında gömlekli Hasan Cemal, biliyorsunuz PKK'nın sözcüsü gibi yazıyor. Ve Nazlı Ilıcak... Bugün'ün yazarıydı. Ziyaretçilerden diğer ikisini bilemedim.

Bugün gazetesini çıkaranlar "Paralelci" ise, ona destek veren Celal Adan (dolayısıyla MHP Genel Başkanı) neci? Bir şeyi daha açıklayayım. Darbe gecesi Ak Parti'ye ilk destek MHP Genel Başkanı'ndan gelmişti. Akıl veren ve irtibatı kuran da Celal Adan'dır. O gün öyle, bugün böyle!

Yazarın Diğer Yazıları