Asker bodrumdaki o iki PKK'lının peşinde!

Asker bodrumdaki o iki PKK'lının peşinde!
Cizre'de dün başlayan ve bütün gün süren operasyon sonunda ablukaya alınan ama bugüne kadar girilmeyen o binalar teker teker teröristlerden temizlendi. Operasyonda 60 terörist öldürülürken, bodrumda bulunan iki PKK'lının da örgütün dağ kadrosundan olduğu belirtildi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda sona gelindi. Hafta sonu sürdürülen operasyonlarda, ablukaya alınan; ancak operasyon yapılmayan 6 binaya giriş yapıldı. PKK'nın karargahı olan ve sivillerin bulunduğu söylenen binaya ise henüz operasyon düzenlenmedi.

HDP'lilerin sivillerin bulunduğunu iddia ettiği bodrum katından örgütün iki önemli ismi çıktı.

İddialara göre güvenlik güçleri, hafta sonu başlattıkları operasyonda ilçede bulunan ve ablukaya alınan 6 binaya giriş yapıldı. Yaralıların bulunduğu iddia edilen binalardan sık sık güvenlik güçlerine ateş açılması üzerine sabah saatlerinde operasyon düzenlendi.

O BİNAYA ÖZEL OPERASYON

Asker ve polisin birlikte yürüttüğü operasyonda, PKK'lıların saklandığı binalara giriş yapıldı. Yoğun çatışmaların yaşandığı operesyonda ilk belirlemelere göre 29 terörist öldürüldü. Operasyonda 60 teröristin öldürüldüğü, sayının resmi açıklamayla netleşeceği belirtildi. 

KANDİL: İKİ İSMİ VERMEYİN

Bu arada Cizre'de teröristlerle Kandil arasındaki telsiz görüşmelerinden, bodrumda bulunan iki teröristin kimliği de deşifre oldu. Kandil, örgütün Cizre sorumlusu olarak bilinen Mamo ve Rozan'ın mutlaka bölgeden çıkarılması talimatını veriyor. İddialara göre her iki örgüt yöneticisinin bulunduğu binaya henüz operasyon düzenlenmeledi.