Asker ve polise saldıran teröristler serbest kaldı!

Asker ve polise saldıran teröristler serbest kaldı!
Batman’da asker ve polise el yapımı bombalarla saldırıdan yakalanan bölücüler, elini kolunu sallayarak adli kontrol şartı ile serbest kaldı

Bu arada terör örgütü PKK’nın, vali, kaymakam, emniyet müdürü, savcı, hâkim gibi üst düzey bürokratlar ile bölgeyi ziyarete gelen devlet büyüklerine eylem kararı aldığı öğrenildi.

 

Asker ve polise saldıran teröristler serbest kaldı!

Askere ve polise molotoflu, el yapımı bombalarla saldıran bölücü örgüt PKK militanlarının yakalanmasına rağmen serbest bırakıldığı ortaya çıktı. Batman Valiliği’nin haftalık gerçekleştirilen İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon toplantısının tutanaklarına göre, Cizre olaylarını protesto etmek amacıyla güvenlik güçlerini hedef alan örgüt sempatizanları, yakalanmasına rağmen serbest bırakıldı. Toplantıda, Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde yaşanan olayları protesto etmek amacıyla 10 Eylül’de 200 kişinin katılımıyla yapılan basın açıklaması sırasında yasa dışı slogan attığı tespit edilen 3 şahsın gözaltına alındığı belirtilerek, adli mercilere çıkarılan 1 kişinin savcılık tarafından, diğer kişilerin de çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldığı kaydedildi.  Yine aynı toplantıda çevre yolu TPAO Bulvarı üzerinde güvenlik güçlerine yönelik taşlı, molotof ve el yapımı bombalı saldırılarda bulunması üzerine gerekli müdahalelerde bulunulduğu belirtildi. Yapılan müdahaleler neticesinde 3 kişinin kolluk görevlilerince yakalandığı, bunlardan 1’inin tutuklandığı diğer iki şahsın ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı ifade edildi. 

Bürokratlar hedefte

Batman Valiliği’nde gerçekleştirilen bir başka İl Güvenlik Asayiş ve Koordinasyon toplantısında ayrıca PKK terör örgütü üst düzey yöneticilerinin öncelikle polis, asker, vali, kaymakam, emniyet müdürü, savcı, hakim gibi üst düzey bürokratlar ile bölgeyi ziyarete gelen devlet büyüklerine eylem kararı alındığının da tespiti yapıldı. Terör örgütünün faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelerde, terör örgütü PKK mensuplarınca yol kesme ve adam kaçırma gibi eylemlerin gerçekleştirilebileceği  belirtildi. Bu çerçevede terör örgütünce önem arz eden günlerde örgüt mensuplarınca silahlı, bombalı ve benzeri türde eylem arayışı içinde oldukları yönünde istihbari bilgilerin bulunduğu kaydedildi. Toplantıda, özellikle son dönemde PKK adına bölgede faaliyet yürüten örgüt mensuplarının, terör örgütüne  yardım ve yataklık yapan şahıslara yönelik güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonlara yönelik “misilleme” amacıyla söz konusu operasyondan sorumlu tuttukları Batman-Sason Cumhuriyet Savcısı’na ve Kamu Görevlilerine (Polis-Asker) eylem arayışı içinde olduklarının belirlendiği ifade edildi.  Ayrıca,  kırsal alanda faaliyet gösteren örgüt mensuplarının eylemleri koordine etmek ve silahlı eylemleri gerçekleştirmek amacıyla il ve ilçe merkezlerine gelebilecekleri, yapılacak eylemler öncesi güvenlik güçlerinin müdahalesini zorlaştırmak amacıyla müzahir mahallelere hendekler kazılabileceği ve yangınların çıkarılacağı değerlendirildi.  Batman Valiliği’nde gerçekleştirilen toplantıda, Batmanda, Bağlar, Cudi, Yeşiltepe, İluh ve Huzurtepe mahalleleri başta olmak üzere bu bölgelerde yapılacak eylemlerde el yapımı patlayıcı, molotof ve havai fişeklerin kullanılacağı da ifade edildi.