Askerden sonra polis de alarmda

Askerden sonra polis de alarmda
Terör saldırıları artarak devam ediyor. Askerden sonra polis de alarma geçirildi. İntihar eylemlerine karşı tedbirler sıklaştırılıyor

Türkiye diken üstünde

İstanbul polisine canlı bomba alarmı verildi

Emniyet ve Silahlı Kuvvetler’de izinler kaldırılırken İstanbul’da polis, canlı bomba peşine düştü. İstanbul Polisi, AVM gibi kalabalık yerlerde önlemlerini arttırdı. Bursa’da 4 araç için alarm verildi. PKK, IŞİD’li canilere yönelik operasyonlarda yüzlerce kişi gözaltına alındı.

Hastaneye ateş edildi iş makineleri yakıldı

Sözde çözüm süreciyle güç toplayan PKK’nın, kentlerde başta polis olmak üzere kamu kurumu, baraj inşaatlarına saldırıları sürüyor. Cizre Devlet Hastanesi’ne, Nusaybin’de ambulanslara ateş edildi. Erzurum Çat’ta da 11 araç ateşe verildi. Van’ın Erciş ilçesinde ise polise ateş açıldı.

Fırtına’ya mola yok terör inleri tozduman

F-16’lar ve “Cehennem Topu” Fırtına’lar Kuzey Irak’taki PKK inlerini ve Suriye’deki IŞİD merkezlerini dün de dövdü. Bu arada sınırlarda ek önlemler alındı. 365 kilometre hendek kazılıp 70 kilometre toprak set, 7 kilometre beton duvar, 22 kilometre akordeon engel yapıldı. GÜNCEL, Say­fa 8-9

Suriye’de YPG’nin yanında savaşan sol örgüt mensuplarının intihar saldırısı gibi kanlı eylemler düzenleyebileceği belirtirken polis önlemlerini en üst seviyeye çıkardı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Suruç’ta 32 kişinin öldüğü canlı bomba saldırısı sonrasında polisteki izinleri iptal ederken, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) YPG’nin yanında savaşan sol örgüt mensuplarının Türkiye içinde intihar saldırısı düzenleyebileceğini rapor etti. İstanbul Polisi de, halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde ve bazı metro istasyonlarında gelebilecek bombalı saldırılara karşı önlemlerini arttırdı. Emniyet, şüpheli durumların acilen Terörle Mücadele Şubesi’ne iletilmesi istendi. Suriye’de IŞİD ile savaşan PKK’nın kolu YPG güçlerine, Türkiye’de faaliyet gösteren yasadışı sol örgütlerin mensuplarının da katıldığı iddia edildi. MİT’in, bu kapsamda, Ayn el Arap ve çevresinde YPG saflarında savaşan 91 kişiyi tespit ettiği öğrenildi. İstihbarat verilerine göre, MLKP’den (Marksist Leninist Komünist Parti) 49, Devrimci Karargâh Örgütü’nden 2, İbocu Dönüşüm Hareketi’nden 1, MKP’den (Maoist Komünist Partisi) 1, DHKP/ C’den (Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi) 2, TKP/ML’den (Türkiye Komünist Partisi/Marksist- Leninist) 13, MLSPB’den (Marksist Leninist Silahlı Propaganda Birlikleri) 3, TKP KIVILCIM’dan 5, SDP’den 13, Anarşistler Grubu’ndan 1 ve TKEPL’den (Türkiye Komünist Emek Partisi/ Leninist) 1 kişi Ayn el Arap’ta YPG güçlerine katıldı.

MİT uyardı

MİT, YPG’nin yanında savaşan bu sol örgüt mensuplarının kaçak yollardan Türkiye’ye sızıp Suriye sınırında görev yapan asker ve polislere karşı intihar saldırısı gibi kanlı eylemler düzenleme olasılığının bulunduğunu rapor etti. Kimlik bilgileri ve fotoğrafları belirlenen 91 kişilik liste; Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay, Kilis, Diyarbakır ve Mardin illerindeki güvenlik güçlerine dağıtıldı. Öte yandan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne ait olduğu iddia edilen ve sosyal medyada yoğun olarak paylaşılan ’uyarı’belgesine yalanlama geldi. Yetkililer, söz konusu belgede yer alan Yenikapı, Hacıosman, Osmanbey ve Taksim metroları ile metrobüs duraklarında bombalı eylem ihbarlarını doğrularken, sosyal medyada paylaşılan ’uyarı’belgesinin Emniyet’e ait olmadığını belirtti. İstanbul Polisi, halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde ve bazı metro istasyonlarında gelebilecek bombalı saldırılara karşı önlemlerini arttırdı. Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan imzasıyla tüm birimlere gönderildiği iddia edilen yazıda, Suruç’taki olayın ardından yaşanan saldırılar ve eş zamanlı olarak bir çok ilde yasadışı örgütlere yönelik operasyondan bahsedildi. Saldırıların devam edeceği yönünde istihbarat bilgisi olduğu ifade edilen yazıda, “Törer örgütlerinin Yenikapı, Hacıosman, Osmanbey ve Taksim metroları ile metrobüs duraklarına  bombalı eylem gerçekleştirebilecekleri, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik saldırıda bulunulacağı yönünde bilgiler elde edilmiştir” denildi.

 

Nöbet kulübesine ateş açıldı: 2 yaralı

Van’ın Erciş İlçesi, kaymakamlık binası arkasında nöbet tutan polislere teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda iki polis hafif şekilde yaralandı. Olay, saat 01.00 sıralarında meydana geldi. Erciş İlçe Kaymakamlığı binasının arkasındaki polislerin nöbet tuttuğu kulübeye nöbet değişimi sırasında uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. İlk ateş sırasında biri elinden diğeri ayağından iki polis memuru yaralandı. Saldırıda yaralanan polis memurları, Erciş Devlet Hastanesine kaldırıldı. Gece karanlığından faydalanarak kaçan saldırganların yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

 

Erzurum’da 8 aracı ateşe verip kaçtılar

Erzurum’da bölücü terör örgütü üyeleri, asfaltlama çalışması yapan 7 iş makinesiyle gasbettikleri bir aracı yaktı. Alınan bilgiye göre, bölücü terör örgütü üyeleri, Tekman ilçesinden gasbettikleri iki araçla gece 02.00 sularında Erzurum-Çat karayolunun 38. kilometresinde yol asfaltlama çalışması yürüten Erzurum Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü’ne ait iş makinelerinin bulunduğu yere geldi. Burada iş makinesi bekçisini darbedip, tehdit eden teröristler, 2 asfalt serme makinesi, 1 asfalt sıkıştırma makinesi, 3 bandajlı silindir ve 1 toprak silindir aracını ateşe vererek yaktı. Daha sonra gasbettikleri araçlardan birini de ateşe veren terör örgütü üyeleri, diğer araçla olay yerinden uzaklaştı. Olayla ilgili jandarma ekiplerince çalışma başlatıldı. Bu arada, Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde iş yerini tiner dökerek yakmaya çalışan terör örgütü PKK üyesi suçüstü yakalandı. Valilikten yapılan açıklamada, iş yerini tinerle yakmaya çalışırken suçüstü yakalanan İ.A’nın, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiği bildirildi.  Bitlis’in Tatvan ilçesinde ise,  izinsiz gösteri yapan terör örgütü yandaşları, polis aracına ateş etti. Alınan bilgiye göre, ilçede eylem yapan terör örgütü yandaşları, Tatvan Emniyet Müdürlüğüne ait zırhlı aracın geçişi sırasında yolu kapatarak, araca ateş etti. Olayda yaralanma ve can kaybı yaşanmazken, eylemde kullanılmak üzere hazırlanan çok sayıda molotofkokteyli ele geçirildi. Öte yandan, Fatih Mahallesi’nde de örgüt yandaşları, Y.D. adlı şahsa ait aracı ateşe verdi. Şırnak’ın Cizre ilçesinde ise teröristler devlet hastanesine ateş açıp kaçtılar.