​Askere verilen yetkiler geçici!

​Askere verilen yetkiler geçici!
Şahin, “Terörle böylesine kapsamlı mücadele yaparken daha önce iktidar olarak aldığımız birtakım yetkileri şimdi geri verdik. Terörle mücadele başarıya ulaşınca bunları geri alacağız” dedi.

AKP Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Ovacık ilçesi belediyesi tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Şahin, yemekten sonra vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bu teröristler güya Kürt vatandaşlarımızın hakkını, hukukunu korumak için mücadele ediyor. Kürtler Müslüman’dır, inançlı insanlardır. Bunların Kürtlerle uzaktan yakından ilgisi yok. Teröristler, Türkiye’yi bölmek isteyen yabancı güçlerin maşalarıdır, piyonlarıdır. Onlarda din, iman, ramazan ve mukaddesat diye bir şey yok. Ne yaparlarsa yapsınlar, bu ülkeyi böldürtmeyeceğiz. Bu millet, ülkenin bir tek çakıl taşını feda etmeyecek. Vatanı için, bayrağı için, sancağı için, her an seve seve ölümü göze alan askerlerimiz, milletimiz var oldukça yedi düvel bir araya gelse başarıya ulaşamayacaktır.”

Yasal düzenleme

Terörle mücadelede Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının elini güçlendirecek, rahat bir şekilde terörle mücadele etmesini temin edecek bir yasal düzenleme çıkarttıklarını, bunun Meclis’ten geçtiğini hatırlatan Şahin şöyle devam etti: “Biz Türkiye’yi daha da demokratikleştirebilmek için önce var olan, güvenlik güçlerimize verilmiş olan birtakım yetkileri demokratikleşme paketleriyle geri almıştık. Şimdi terörle böylesine kapsamlı bir mücadele yaparken bu yetkileri tekrar geri verilmesi zarureti doğdu. Daha önce AKP iktidarı olarak almış olduğumuz birtakım yetkileri şimdi yeniden geri verdik. Türkiye terörle mücadele inşallah başarıya ulaşacak. Bu yetkileri tekrar geri alacağız. Türkiye’nin demokratikleşmesi konusunda daha önce atmış olduğumuz bu adımları yeniden atacağız.”