“Askeri Casusluk”ta tüm sanıklara beraat

“Askeri Casusluk”ta tüm sanıklara beraat
AYM kararı sonrası yeniden görülen İstanbul’daki “Askeri Casusluk” davasında mahkeme delil üretenler için de suç duyurusunda bulunma kararı aldı. Yargıç, bu dava için “Dijital terör” dedi.

Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün Askeri Casusluk Davası’nda esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, sanıkların üzerlerine atılı suçları işlemediklerini belirterek hepsinin ayrı ayrı beraatlerine karar verilmesini talep etti. Sanık avukatları, soruşturma ve kovuşturmada görev alan tüm kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunulmasını istedi. Mahkeme başkanı, “Bu dava casusuluk değil dijital terör davası” dedi.

Sanık değil mağdur
Avukatların ardından söz alan sanıklar da beraatlarını talep etti. Yargılanan 56 sanıktan emekli Kurmay Albay Mehmet Koray Eryaşa, “Bizler bu davanın sanığı değil mağduruyuz. 5 yıl hayatımdan çalan Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı ve Adli Müşavirliği’nde görevli bulunanlar hakkında da suç duyurusunda bulunulmasını talep ederim” dedi. Sanıklardan Yarbay Tamer Karslıoğlu da, “Bu davadaki tek karacı subay bendim. Silahlı Kuvvetler’den bu dava nedeniyle atıldım. Paralel devlet yapılanmasıyla ilgili soruşturmalar ve kovuşturmalar bulunmaktadır. Genelkurmay’ın bu konuda ne yaptığını merak ediyorum. TSK içindeki bu yapıdaki insanlar hakkında suç duyurusunda bulunuyorum” diye konuştu. Sanıklardan Üsteğmen Mehmet Deniz Irak da “Bu dava başladığında üsteğmendim ama şu an Silahlı Kuvvetler’le ilişkimiz kesilecek. Bunlar o kadar hain bir yapı ki bizlerin kutsallarına kadınlarına saldırmakta ve iftira atmakta çekinmediler. Silahlı Kuvvetler içindeki bu yapının bulunmasını ve haklarında suç duyurusunda bulunmasını istiyorum” dedi. Sanıklardan Binbaşı Hakan Çetinkaya ise, “Genelkurmay içindeki vatan hainlerinin temizlenmesini istiyorum. Bana gizli mobbing uygulayan, görevden ayrılmam gerektiğini telkin eden bu hainler hakkında suç duryusunda bulunmak istiyorum. Özürlü kardeşime ait ve onun sakinleşmesi için verilen filmlerden oluşan CD’lere el koyan ve bunların içine porno görüntüler yükleyen emniyet personeli hakkında suç duyurusunda bulunmak istiyorum” diye konuştu.

Dijital terör davası
Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Selçuk Kaya, kararı açıklamadan önce, “Bu davanın sonuna geldik. Bana göre, yani kişisel fikrim, bu dava askeri casusluk davası değil, dijital terör davası olmalıydı” dedi. Bunun üzerine sanıklar, Başkan Kaya’yı alkışladı. Kaya daha sonra, tüm sanıkların oy birliği ile beraatine karar verildiğini açıkladı. Ayrıca, hukuka aykırı delil toplayan temin eden, soruşturma ve kovuşturma makamları hakkında hukuki ve cezai sorumluluklarının tespiti amacıyla suç duyurusunda bulunulmasına da karar verildi.                               (AA)