Askeri Liseleri böyle ele geçirmişler!

FETÖ'cülerin Harp Okulları'ndaki etkinliğiyle ilgili çok sayıda mesaj almaya devam ediyorum. Özellikle FETÖ ile bağlantısı olmayan ailelerin durumu gerçekten çok zor… Çocuklarına ulaşamıyorlar, avukat bulamıyorlar… Bu süreçte, devlete güvenmeleri ve sabırlı olmaları şart.

Harp Okulları'ndaki Atatürkçü-Milliyetçi-Vatansever kadroların FETÖ eliyle nasıl okuldan ayrılmak zorunda bırakıldıklarına değinmeye devam ediyoruz. Hafta içinde aldığım önemli bir bilgi notu Askeri Liseler'deki yapılanmayı da gözler önüne seriyor.

Işıklar Askeri Lisesi'nden başarılı bir şekilde mezun olup Harp Okulu'na devam etmeye hazırlanan bir okuyucum yaşadıklarını detaylarıyla anlattı. "Balyoz" ve "Ergenekon" diyerek milleti uyutanların 2008 yılında Işıklar Askeri Lisesi'nde yaptıklarını olayın mağdurundan dinleyelim:

Sahte Sağlık Raporu

"2008 yılında Işıklar Askeri Hava Lisesi'ne başladım. 2012 yılında yapılan sağlık muayenesi sonucu elendim ve Harp okuluna devam etmem engellendi. Daha sonra üniversite sınavına çalışıp Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandım. Yapılan sağlık muayenesi sonucunda elendikten sonra başlattığım hukuk mücadelesini 2016 Mayıs ayında kazandım ve tarafıma yapılan sağlık muayenesinin sonucunda sahte rapor verildiği anlaşıldı.

Işıklar Askeri Hava Lisesi'ndeki sağlık muayeneleri 2010-2011-2012 yıllarında yapılmış olup her yıl ortalama 20-25 öğrenci elenmiştir. 17-25 Aralık sürecinden sonra bu muayeneler kalkmış olup elenen öğrenci olmamıştır."

Puanlarla Oynadılar

"Askeri liseye, 2008 yılında 86 puanla girdim. O sene benim devremdeki puan aralıkları 83-90 aralığında değişmekteydi. Bir sonraki yıl ise, tam puana yakın onlarca öğrencinin liseyi kazandığını öğrendik. Arka arkaya gelen iki devre ve puanların bu denli farklı olması olağan bir durum değildi, şüpheliydi."

FETÖ'cü Komutandan 'Cemaat'e gir' Baskısı

"Askeri lisedeki filo komutanım hafta sonu cemaat evlerine giden askeri lise öğrencilerinden, cemaatçi olmayan diğer öğrenciler hakkında bilgiler almaktaydı.  O dönem neredeyse öğrencilerin attığı her adımın komutan tarafından bilinmesine anlam veremiyorduk. Sonradan anladık ki FETÖ'cülere bağlı öğrenciler bize arkadaş görünüp yaptığımız her şeyi komutanlara aktarıyorlardı. Pilot kurmay binbaşı olan filo komutanım mezuniyet törenimin olduğu gün beni çağırarak "Eğer doğru yolu bulur, aklını başına alıp, seçimini doğru yaparsan, senin de okul hayatın rahat geçer ve subay olursun aksi takdirde subay olmayı hayal bile etme" diyerek cemaate katılmam yönünde telkinlerde bulundu."

FETÖ'nün askeri liselere kadar nasıl sızdığının birinci ağızdan kanıtları… Devlet kurumlarına bu kadar rahat yerleşip; başkalarının haklarını yiyenlere nasıl müsaade edildi, nasıl görmezden gelindi, nasıl yol verildi, bunların da araştırılması gerekiyor.

***

"Demokrasi Şehidi" mi, "Vatan Şehidi" mi?

Darbeciler tarafından şehit edilen vatandaşlarımıza "Demokrasi şehitleri" deniliyor. Aslında bize biraz itici ve uzak bir kavram… Daha çok Batı'ya aitmiş gibi duruyor… Fransızca "démocratie" olan kelimesinden Türkçe'ye geçmiş… Demokrasi elbette siyasi gelenek açısından olmazsa olmaz bir kavram… Ancak Türk-İslam temelli "şehit"lik mertebesinin çağrışımları bize daha yakın… O yüzden hain girişimde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için "Demokrasi Şehitleri" yerine "Vatan Şehitleri" denilmesi çok daha doğru olacaktır.

Yazarın Diğer Yazıları