Askerler neden zehirlendi? Binbaşı'nın ifadesi ortalığı karıştıracak!

Askerler neden zehirlendi? Binbaşı'nın ifadesi ortalığı karıştıracak!
Manisa'da bir ayda 4 kez yaşanan asker zehirlenme vakalarının ardından bir skandal daha patlak verdi. O skandalı ortaya çıkaran ise yemekleri denetlemekle görevli binbaşının ifadesi oldu.

Manisa'daki asker zeirlenmeleri skandalının altından bir başka skandal daha gün yüzüne çıktı. Olay sonrası Cumhuriyet Başsavcılığı, yemek şirketi çalışanları ve kışlada görevli rütbeleri askerler hakkında işlem başlatmıştı. Son olarak Tugay Komutanı da görevden alınmıştı.

5 KEZ ZEHİRLENME VAKASINA KADAR İZİN 

Yemekleri denetlemekle görevli Binbaşı'nın verdiği ifade ise yeni skandalı ortaya çıkardı. Soruşturma kapsamında gözaltında olan Binbaşı AA'nın ifadesine göre; yemek şirketiyle yapılan sözleşmede şirkete “5 kez zehirlenme” vakasına kadar izin verildiği ortaya çıktı.

Yemek kontrolünün başındaki isim olduğuna Emniyet ifadesinde dikkat çeken Binbaşı A.A., ilk zehirlenme olayının ardından bir yazı ile sözleşmenin feshinin yapılması gerektiğini komutanlarına bildirdiğini söyledi. Sözleşmede yer alan bir madde nedeniyle fesih yapılmadığını komutanlarının anlattığını belirten Binbaşı A.A. ifadesinde şunları söyledi:

“Zehirlenme vakaları ile ilgili olarak ilk zehirlenme vakası olduğunda, üst rütbedeki komutanlarıma durumdan dolayı zehirlenme vakası gereği sözleşmenin feshedilmesi ve ceza işlem için bilgi verdim ve yazı yazdım. Ancak üst rütbeli komutanlar sözleşmede açık madde olarak 5 kez zehirlenme vakası olması durumunda veya yemeklerin kötü çıkması durumunda sözleşmenin feshedilebileceği şeklinde kesin amir hüküm var diye bana söylediler. Ben de bu amir hükmü sözleşme maddeleri arasında okudum. Yemek hizmeti sunan şirket ile Milli Savunma Bakanlığı sözleşmeyi yapmıştır.”

3 BİN KİŞİLİK YEMEK YERİNE 7 BİN KİŞİLİK YEMEK

Oda TV'nin özel haberine göre Binbaşı A.A. ifadesinde ayrıca yemek şirketinin sözleşmeye aykırı davrandığını da vurgulayarak “Yapılan bu sözleşme maddelerinde 3000 kişiye yemek çıkartılacağı ve personel olarak 202 kişinin çalıştırılacağı belirtilmesine rağmen yemek miktarı yaklaşık olarak 7000 kişiliktir. Bu durum da personel üzerinde bir takım yorgunluk ve işin özen dışı yapılmasına neden olmaktadır” açıklamasında bulundu.

HİÇ BİR MALZEME ANALİZ ETTİRİLMİYORDU


Firmalardan gelen tüm malların analiz ettirilmediğini de iddialarına ekleyen Binbaşı A.A. ifadesini şu çarpıcı sözlerle sonlandırdı:

“Ayrıca günlük tüketime tabi mallar içerisinde farklı firmalardan alınan mallar arasından sadece bir tanesi sözleşme gereği analize gönderiliyor ve bu ürünün analizinin uygun sonuç olarak gelmesi ile diğer firmalardan gelen mallara da uygun raporu verilmiş oluyor. Her farklı mal için uygun analiz yapılması gerekir. Bizler de sözleşmenin dışına çıkamadığımız için böyle bir durumla karşı karşıya kalıyorduk. Bu zehirlenme olayında benim ve başkanlığını yaptığım kontrol teşkilatı üyelerinin bir sorumluluğu, kusuru yoktur.”

 

İlgili Haberler