Aslan, havayı ısıttı

Önce her iki takımı da bu zor şartlarda ortaya koydukları mücadele için tebrik etmek lazım..Zira ayni şartlardaki iki sahayı temizlenmediği için maçları tehir eden Federasyon'un bu maçı neden ertelemediğini anlamış değilim..
Sezon başında yaptığı flaş transferlerle adından bahsettiren G.Saray, ara transferde de yine futbola damgasını vurdu. Önce Avustralyalı Neill, daha sonra da Brezilyalı Jo'yu kadrosuna katan sarı kırmızılar, herhalde iyi bir havada kalabalık bir seyirci önünde bu maça çıkmayı tercih ederdi.
Cim bom, herşeye rağmen Ali Sami Yen'e gelen bir avuç seyirciye dün gece iyi bir mücadele seyrettirdi. Son maçlarda fazla kadro değişikliği yapmayan Hollandalı bu maçta Neill'in dışında ön liberoda Mehmet Topal'ın yerine Elano'yu tercih etmişti. Rijkaard, daha sonra da onun yerine Jo'yu aldı. G.Saray, son lig maçında üç beraberlik alan daha çok defans ağırlıklı oynayan rakibi karşısında topa daha çok sahip olan taraftı. Ancak sarı kırmızılar gol yollarında son hareketi yapamadı. Nonda'nın ağır aksak oyunu posizyonları harcamasına neden oldu. Kullandığı penaltı ise ona hiç yakışmadı. Maçın hakemi kırmızı kart ve penaltı kararında haklıydı. Sarı kırmızıların en iyileri Caner, Arda, Mustafa Sarp ve Neill'di. Ayağının tozuyla sahaya çıkan Jo, kendisi hakkında tam bir fikir veremedi.
Galatasaray, dün gece ikinci yarının ilk maçında zorlu rakibini zor şartlarda, tek golle geçerken -3 derecelik havayı ısıtan bir oyun ortaya koydu.

Yazarın Diğer Yazıları