Astronotların amacı kızıl gezegene gitmek: Atmosferi araştıracaklar

Astronotların amacı kızıl gezegene gitmek: Atmosferi araştıracaklar
NASA ve Avrupa Uzay Ajansı'ndan sonra özel bir uzay şirketi de Venüs'e giderek bölgenin atmosferini araştıracağını açıkladı.

Yüksek sıcaklıkları ve yoğun yüzey basıncı dikkat çeken Venüs’e NASA ve Avrupa Uzay Ajansı tarafından önümüzdeki yıllarda uzay araçları yollanacağı ifade edilmişti.Yeni Zelanda merkezli bir uzay ajansı da Venüs’ü araştırmak için gezegene uzay aracı gönderileceğini açıkladı.
ShiftDelete.net''te yer alan habere göre Rocket Lab isimli uzay ajansı  Aerospace dergisinde Venüs görevi için uzay aracını Venüs''e göndereceğini açıkladı.Rocket Lab’ın Photon uzay aracının şirketin Electron roketi ile fırlatılması planlandığı duyuruldu.


Roket Lab bu uzay görevi ile Venüs’ün atmosferini araştıracak. Venüs bulutlarının nelerden oluştuğu hakkında veri toplamak isteyen şirket, otofloresan nefelometre adı verilen bir alete sahip sonda yardımıyla gezegenin yörüngesinde dolaşarak çeşitli örnekler toplayacak.
Electron roketi, Mayıs 2023’te fırlatılacak ve Photon uzay aracını Dünya’nın etrafındaki yörüngeye taşıyacak. Sonrasında uzay aracı ayrılarak Venüs’e doğru yola çıkacak. Ekim 2023’te yörüngeye ulaşması beklenen uzay aracı Venüs’ün atmosferine Dünya’ya veri gönderecek olan sondayı konuşlandıracak.

İlgili Haberler