Astsubay alımları başladı. Şartlar belli oldu

Astsubay alımları başladı. Şartlar belli oldu
ÖSYM’de 2022 yılı lise mezunu astsubay alımı başvuruları alınmaya başladı.

2022 yılı kapsamında lise mezunu astsubay alımı başvuruları alınmaya başladı. Milli Savunma Üniversitesi Askeri öğrenci aday belirleme sınavı (2022-msü) ve askeri öğrenci temini kılavuzunun yayımlanmasıyla da lise Astsubay alımı şartları belli oldu. 

Adaylar ÖSYM’nin AİS internet sitesi üzerinden başvurularını 9 Şubat 2022 tarihine kadar yapmaları gerekiyor. Başvuru sınav ücreti 130 TL’dir. Geç başvuru günü olan 22 Şubat 2022’de ise % 50 artırımlı ücret ödenerek başvuru yapılabilir.

ŞARTLAR NEDİR

Astsubay Meslek Yüksekokulları için adayların 2022 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testine (TYT) girmeleri gerekiyor. 2021-YKS TYT sınavına girmiş, 200 ve üzerinde puan almış adaylar bu yıl sınava girmeyebilirler. Ancak MSÜ’nün bu yıl için taban puan şartını da dikkat etmeleri gerekiyor.

Astsubay Meslek Yüksekokullarına sadece erkek öğrenci alınacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 yaşında olmak (Astsubay Meslek Yüksekokulları için 21 ve daha küçük olmalıdır.),

Lise ve dengi okullarda öğrenciliği devam edenler için 2022 yılında Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarının kesin kayıt işlemlerinin son tarihine kadar mezun olmak veya dönemine bakılmaksızın 2020 ve 2021 yılında mezun olmak,