Astsubay Üstçavuş yaralı

Astsubay Üstçavuş yaralı
Erzurum Horasan’da aracı arıza yapan 9. Kolordu Komutanlığı’da görevli Astsubay Üstçavuş Nazım Altun, bir araçtan ateş edilmesi sonucu yaralandı.

Terör günlüğü

* Ağrı Doğubayazıt Yaygınyurt köyü yakınında dün jandarmaya teröristler ateş açtı. Çıkan çatışmada 1’i ağır, 3 asker yaralandı. Operasyon devam ediyor.

Sokaklara çukur kazdılar

* Nusaybin’de Ahmet Kaya ve Hastane köprülerini kapatan bölücüler, polise el yapımı patlayıcı attı. Kazılan hendekler nedeniyle polis sokaklara giremedi.

* Manisa’nın  ilçeleri Yunusemre ve Şehzadeler’de 5, Salihli’de 2 PKK’lı yakalandı. Bingöl’de eylem hazırlığı yapan 9 kişi molotof hazırlarken yakalandı.

* Teröistler, Tunceli-Hozat karayolunda Tunceli Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait 1 arazöz, 1 pikap ile Fırat Elektrik Dağıtım’a ait aracı ateşe verdi. 
 

Terör şüphelisi 14 kişi tutuklandı

Adıyaman’da terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 14 kişiden 5’i tutuklandı. 9’u denetimli serbestlik şartıyla salıverildi. İzmir’de ise önceki gün gözaltına alınan 34 kişiden 9’u sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı. Bu arada Kocaeli’de Sosyalist Dayanışma Platformu’na yönelik dün düzenlenen operasyonda 6 kişi gözaltına alındı. Zanlıların adreslerine yapılan aramada ruhsatsız 2 tabanca ve 2 pompalı tüfek ele geçirildi. Gebze Adliyesi’ne sevk edilenlerden 3’ü salıverildi. Diğer şüphelilerden D.C.’ye elektronik kelepçe cezası verildi. F.Ç. ve A.Y. de yurt dışına çıkış yasağı şartıyla adli kontrolle serbest bırakıldı.

 

PKK lojmanlara saldırdı, 4 gözaltı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının arkasındaki adliye lojmanlarıyla İpekyolu’ndaki polis lojmanlarına bölücüler dün akşam saatlerinde saldırı düzenlendi. Terör örgütü PKK mensuplarınca roketatar ve uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıya anında karşılık verildi. Çıkan çatışma 20 dakika sürdü. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı öğrenildi. Yapılan incelemenin ardından roketlerin isabet ettiği binalarda küçük çapta hasar oluştuğu görüldü. Olaydan sonra ilçe merkezinde 8 adrese yapılan eş zamanlı operasyonda ekipler, saldırıyı gerçekleştirdiği iddiasıyla 4 zanlıyı gözaltına aldı.

 

Bölücü hainler 3 aracı ateşe verdi

Tunceli’de yol kesen teröristler, durdurdukları 3 aracı ateşe verdi. Alınan bilgiye göre, bölücü terör örgütü PKK mensubu silahlı bir grup, Tunceli-Hozat Karayolu’nun 20’nci kilometresinde yoldan geçen araçları durdurdu. Tunceli Orman İşletme Müdürlüğüne ait 1 arazöz ve 1 pikapla Fırat Elektrik Dağıtım AŞ’ye ait 1 otomobili yol kenarına çektiren teröristler, araçlardan indirdikleri sürücüleri bir süre alıkoydu. Daha sonra benzin dökerek araçları ateşe veren teröristler, bölgeden kaçtı. Yanan araçların kullanılmaz hale geldiği olay nedeniyle Tunceli-Hozat Karayolu’nda güvenlik önlemleri arttırıldı.