Ataklı: "Biz Tuğrul Türkeş'i hep tatilde sanıyorduk ama değilmiş!"

Ataklı: "Biz Tuğrul Türkeş'i hep tatilde sanıyorduk ama değilmiş!"
Gazeteci Can Ataklı, bugünkü köşesinde Kabine değişikliği sonrası açıklamalarda bulunan Eski Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'i kaleme aldı.

Korkusuz Gazetesi yazarı Can Ataklı, kabine değişikliği sonrası Başbakan Yardımcılığı görevini Recep Akdağ'a devreden Tuğrul Türkeş'in açıklamalarını eleştirdi. Türkeş'in "ailemle tatil yapma fırsatı bulacağım” sözlerini hatırlatan Ataklı, "Gerçi biz Tuğrul Bey’i bakan olarak hiçbir faaliyette görmediğimiz için zaten hep tatilde sanıyorduk ama kendine göre değilmiş demek ki" ifadelerini kullandı. 

Ataklı'nın bugünkü yazısından ilgili kısım şöyle:
 

Kimse alnınıza tabanca dayamadı Tuğrul Bey

"Üç ay arayla yapılan iki seçimin birinde MHP’den diğerinde ise AKP’den seçilen ve Başbakan Yardımcısı yapılan Tuğrul Türkeş son hükümet revizyonunda koltuğunu kaybetti biliyorsunuz.


Herkes farkında ki, MHP’nin asıl başkanı rahmetli Alparslan Türkeş’in oğlu Tuğrul Türkeş AKP’ye 1 Kasım seçimlerinde MHP’den oy devşirebileceği beklentisiyle alınmıştı.


Tuğrul Türkeş suya sabuna dokunmadan ve neredeyse kamuoyunun önüne hiç çıkmadan 2 yıl bakanlık yaptı.
Yeni dönemde AKP’nin artık MHP’den oy devşirmeye ihtiyacı kalmadı, Devlet Bahçeli partisini iktidar partisine entegre etti, böylelikle Tuğrul Türkeş’in de miadı doldu. Ankara kulislerinde Türkeş’in bakanlıktan azledilmesi talebinin Devlet Bahçeli’den geldiği söyleniyor.


Tuğrul Türkeş de belli ki dedikodunun gerçek olduğuna inanıyor. Çünkü dün yaptığı açıklamada “Eğer doğruysa Allah razı olsun Devlet Bey’den, sayesinde rahatlayacağım, ailemle tatil yapma fırsatı bulacağım” dedi.


Gerçi biz Tuğrul Bey’i bakan olarak hiçbir faaliyette görmediğimiz için zaten hep tatilde sanıyorduk ama kendine göre değilmiş demek ki. Ama şaşırtıcı olan şu; Bakanlıktan azledilmesine bu kadar sevinmesini anlayamadım. Alnına tabanca dayanmamıştı herhalde. Tatil yapmayı, ailesiyle birlikte olmayı bu kadar özlediyse affını ister bakanlıktan ayrılırdı.

Ama Tuğrul Bey aslında çok üzüldüğü azledilmesini “kuyruğu dik tutuyormuş” gibi göstererek atlatmaya çalışıyorsa o başka tabii."

 

İlgili Haberler