Atalay Filiz'in öğretmeni neden öldürdüğü ortaya çıktı!

Atalay Filiz'in öğretmeni neden öldürdüğü ortaya çıktı!
İstanbul ve Ankara'daki 3 cinayetin zanlısı Atalay Filiz'in Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusu tamamlandı ve adliyeye gönderildi. Filiz'in tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'yı gerçek kimliğini öğrendiği gerekçesiyle öldürdüğü ortaya çıktı.

İstanbul ve Ankara'daki 3 cinayetin zanlısı olarak aranırken İzmir'de yakalanan Atalay Filiz, İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgu tamamlandı. Sorgusunda cinayetleri itirfa ettiği belirtilen Filiz'in Tuzla Yalıboyu Caddesi Postane Mahallesi'nde oturan tarih öğretmeni 2 çocuk annesi Fatma Kayıkçı'yı, kimliğinin deşifre ettiği korkusuyla öldürdüğü iddia edildi. Sorgusu tamamlanan Filiz, emniyetten zırhlı araçla çıkarıldı ve Kartal'daki Anadolu  Adliyesi'ne götürüldü.Filiz'in sorguda kan donduran cinayetin ayrıntılarını da anlattığı öğrenildi. 

 

 

CİNAYETLERİ İTİRAF ETTİ
Ankara'da 2, İstanbul'da ise 1 cinayet suçundan aranan, dün İzmir'de yakalanan Atalay Filiz'in Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusu tamamlandı. Atalay Filiz'in poliste verdiği ifadesinde işlediği cinayetleri itiraf ettiği öğrenildi.

TARİH ÖĞRETMENİNİ KENDİSİNE  'ATALAY' DİYE BAĞIRINCA ÖLDÜRMEYE KARAR VERMİŞ

Polisteki ifadesinde tarih öğretmeni Fatma Kayıkci'yi kimliğini deşifre ettiğini tahmin ettiği için öldürdüğünü söyleyen Atalay Filiz "Başlarda bir sorun yoktu. Kimse benim kimliğimden şüphelenmemişti. Ancak cinayetten bir kaç gün önce Fatma Kayıkci bana arkadan 'Atalay' diye seslendi. Bunu duyunca şok oldum. Ancak o an bozuntuya vermedim. Durumu geçiştirdim. Daha sonra oturduğumuz boş daireye bazen eşya koymak için girdiğinde eşyalarımı karıştırarak kimliğimi öğrenmiş olma ihtimali aklıma geldi. Beni yakalatmaması için onu ortadan kaldırmaya karar verdim" dediği öğrenildi.

CİNAYETİN AYRINTILARINI ANLATTI 

Atalay Filiz cinayetin ayrıntılarını da anlattı. Habertürk'ten Müslüm Sarıyar ve Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre Fatma Kayıkçı'yı kafasını duvara vurarak öldürdüğünü belirten Filiz, "Fatma Kayıkçı Ankara'daki cinayetlerden arandığımı anlamıştı. Beni polise yakalatarak yakacaktı. Paniklemiştim. Benim gerçek kimliğimi polise bildirmemesi için cinayeti işledim. Önce kafasını duvara çarptım, sonra bıçakladım. Onu öldürdükten sonra apartmanın girişindeki ve evin içindeki kanları sildim. Cesedi ormanlık alana attım. Sonra minibüsün geçtiği yere kadar yürüdüm, minibüse bindim. Oradan Gebze'ye, ardından Adapazarı'na gittim. Adapazarı'nda bir gün kalıp İzmir'e geçtim" dedeği öğrenildi

"KATLAYIP BAVULA KOYDUM FATMA ABLAYI"

Tarih Öğretmeni Fatma Kayıkçı'ya tuzak kurduğunu anlatan  Atalay Filiz cinayetin kan donduran ayrıntılarını ise şöyle anlattı: "İnternette Tuzla'da çay bahçesine garson alındığını öğrendim ve işe başladım. Biz evde yokken Fatma ablada anahtar vardı, çünkü odanın biri kilerdi onlara aitti. Sürekli eve girerdi bizim kaldığımız eve. Eve çıkıp girmesinden huylanmaya başladım. Tuzaklama yaptım eve. Mesela bir şey koyuyorum masaya ama yerinin değiştiğini görüyorum. İyice şüphelenmeye başladım. Aşağı iniyordu. Naber Atalay günaydın deyince içeri çekip bıçaklamaya devam ettim. Sonra katlayıp bavula koydum Fatma ablayı. Evin arka kapısından çıkıp gittim. Olay yerinde de cesedi atıp önce Kaynarca sonra Gebze sonra da Adapazı'na gittim. Otele gidip sahte kimlik verdim. Bir gün kaldıktan sonra İzmir'e gittim. İzmir'de de internet kafeden öğrenci evi baktım. Cinayetten 4 gün sonra televizyonda izledim ve arandığımı fark ettim. 'Hemen çıkmam lazım buradan' diyereke oradan da çıktım sonra yanımda bulunan kitapçıktan bakarak kamp yeri buldum ve gölette kaldım. Gömüldür Özdere mevkiinde. Her yerimi böcekler ısırmış. 10 gün burada kaldım. 'Canımdan bezdim' diyerek Menderes'e gidiyordum. Pansiyonda kalmak için"

ANKARA'DAKİ CİNAYETLERİ DE İTİRAF ETTİ

Asayiş Şube Müdürlüğünde yapılan sorgusunda Atalay Filiz'in Ankara'da işlediği cinayetleri itiraf ettiği belirtildi. Atalay Filiz'in Ankara'da 2013 yılında da Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan'ın TÜBİTAK'ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ile Rus sevgilisi Elena Radchikova'yı kendisini cinayetle suçladıkları için öldürdüğünü söylediği öğrenildi. Atalay Filiz'in ifadesinde "Paris'te ortadan kaybolan sevgilim Olga'ya ne olduğunu bilmiyorum. Ancak arkadaşlarım sürekli beni suçluyorlardı. Onu benim ortadan kaldırdığımı söylüyorlardı. Bu nedenle onlara kızıp onları öldürmeye karar verdim ve yaptım" dediği belirtildi.

KAYIP OLGA İÇİN İNTERPOLE BİLGİ VERİLECEK

Cinayet büro amirliğinde sorgulanan şüpheli Atalay Filiz, sorgusunda Paris'te esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan sevgilisiyle ilgili "Ona ne oldu, gerçekten bilmiyorum" dediği belirtildi. Polis, Olga Seregina'nın kayboluşuyla ilgili Türkiye'de yapılan soruşturma kapsamında elde edilen verilerin İnterpol'le paylaşılacağını söyledi.

ZIRHLI ARAÇLA ADLİYEYE SEVKEDİLDİ

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Atalay Filiz, adliyeye sevk edildi. Asayiş Şube Müdürlüğü'nden çelik yelek giydirilerek çıkartılan Atalay Filiz, zırhlı araca bindirildi.

Ankara'daki cinayetleri kaybolan sevgilisi nedeniyle işlediği iddiası

Atalay Filiz'in, ifadesinin devamında, sevgilisi olduğu ileri sürülen ve kendisinden 2011 yılından itibaren haber alınamayan Olga Seregina'nın kaybolmasıyla ilgili bilgisinin bulunmadığını söylediği ifade edildi.