Atama bekleyen binlerce öğretmenleri hatırlattı!

Atama bekleyen binlerce öğretmenleri hatırlattı!
İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk tarafından cevaplandırılması için, Suriyeli sığınmacıların Adana’da öğretmen olarak görevlendirilip, görevlendirilmediğini, sözleşmeli olarak Suriyeli eğiticilerin resmi kayıtlara göre sayısını sordu.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından cevaplandırılması için, Suriyeli sığınmacıların Adana’da öğretmen olarak görevlendirilip, görevlendirilmediğini sordu.

Koncuk, Twitter hesabından “ZiyaHocamBizeAilemiziVerin” etiketiyle, “Öğretmen ya da memur, sözleşmeli çalışanların da bir ailesi olduğunu AKP ne zaman göreceksiniz? Hiç mi empati yapmıyorsunuz? Ailenin ne kadar ve önemli bir kurum olduğunu bilmiyor musunuz? Tabi ki biliyorsunuz, anlaşılan, tek problem vicdan yoksunluğu!” paylaşımında bulundu.

Suriyeli sığınmacıların, Adana’da öğretmen olarak görevlendirilip, görevlendirilmediğini ve 700 bin ataması yapılmayan öğretmenleri hatırlatan Koncuk, Bakan Selçuk tarafından şu sorulara yanıt verilmesini istedi:

-Görevlendirilen sığınmacı eğiticilerin, öğretmen olup olmadıkları, diploma, denklik belgesi gibi şartları taşıyıp taşıyamadıkları bakanlık tarafından dikkate alınmış mıdır?

- Suriyeli eğiticiler, devlet okullarında sözleşme olarak görevlendirilmeye başlanmasının temel sebebi ülkelerine geri döndürmek yerine iktidar tarafından entegre edilerek kalıcı olmaları mı amaçlanmaktadır?

-Suriyeli eğiticiler devlet okullarında sözleşmeleri olarak Adana’da hangi okullarda görevlendirilmiştir?

-Sözleşmeli olarak görevlendirilen Suriyeli eğiticilerin resmi katırlara göre sayısı nedir?

- Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonu Desteklenmesi projesi kapsamında Geçici Eğitim Merkezleri hizmet vermeye devam etmekte midir?

-Adana’da kaç tane Geçici Eğitim Merkezi bulunmaktadır? Bu merkezlerde eğitim gören öğrencisi sayısı kaçtır?

-70 bin ataması yapılamayan öğretmenlerimiz bulunurken, eğitici özelliği bile tartışılan Suriyeli sığınmacıların öğretmen olarak çalıştırılması doğru mudur?