İktidar hep müjdesini veriyor öğretmenler aylardır bekliyor

İktidar hep müjdesini veriyor öğretmenler aylardır bekliyor
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in öğretmenler için atama müjdesi vermesinin üzerinden 2,5 ay geçti. Bu süre içinde hiç bir gelişme olmazken, AKP'li Numan Kurtulmuş, atamanın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önünde olduğunu duyurdu. 

Milli Gazete''nin haberine göre, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer''in, öğretmen atamalarının 2022 yılında gerçekleştirileceği yönünde defalarca açıklama yapması öğretmen adaylarını her seferinde umutlanmaya devam etti.

Son olarak AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, öğretmen atamasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önünde olduğunu duyurdu. Hep müjde verilen atanamayan öğretmenler, henüz resmi bir girişim olmamasına tepki gösteriyor.

Atanamayan öğretmenler ile ilgili STK’ların verilerine göre 800 bin civarında atama bekleyen öğretmen, 150 bin civarında da öğretmen açığı bulunuyor. MEB tarafından her sene yapılan atamalar, atama bekleyen öğretmenlerin sorunlarına çözüm olmuyor. 

En son Eylül ayının ortalarında duyurulan ve Ocak ayının son günü ataması gerçekleştirilen 15 bin atama ile de var olan atama bekleyen öğretmenlerin sorunları çözülemedi.

SÜRE KAZANIYORLAR 

AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, öğretmen atamalarıyla ilgili olarak, “Sayın Cumhurbaşkanımızın gündemindedir, masasındadır. Şundan emin olsunlar, maksimum gerçekleştirilmeye çalışılıyor” açıklamasını yaptı.

Öğretmenler, AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş''un ifadeleri siyasi bir açıklama olarak yorumlarken, Kurtulmuş’un geçmişte de benzer bir açıklama yaptığı hatırlatıldı. Açıklamaların süre kazanmak için yapıldığına dikkat çeken öğretmenler, 2021 KPSS puanlarının 4 ay sonra geçersiz kalacağını hatırlattı.

İlgili Haberler