Atanan başkanlar ile AKP kaybediyor

8 Kasım 2017'de CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın hazırlayıp sunduğu Tarafsız Bölge canlı yayınına konuk olmuştum.

Bu yayında Hakan'ın bir sorusu üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın görevden azledilmelerini eleştirerek, "AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan büyük hata yaptı. AKP'nin kalelerini boşalttı" demiştim.

Bu sözlerimin üzerinden 6 ay geçti ki Mayıs 2018'de erken seçimin 24 Haziran'da yapılmasına AKP ve MHP birlikte karar verdiler.

Bakın yaklaşık 40 gündür Ankara ve İstanbul'da AKP lehine Büyükşehir Belediye Başkanlarının tek bir faaliyeti yok.

Gökçek ve Topbaş olsaydı inanın caddelerde konvoylar, ilçelerde mitingler yaparlar ve gerek Erdoğan'a Cumhurbaşkanlığı adaylığını gerekse AKP'ye milletvekili seçimi için çok büyük destek verirlerdi.

Bu görüşüme Balıkesir, Bursa ve Düzce'yi de ekleyin ve 24 Haziran seçim sonuçlarında AKP'nin nasıl oy kaybedeceğini görün.

Kaldı ki yerlerine atanan büyükşehir belediye başkanları çalışmak bir yana tam tersine Gökçek ve Topbaş döneminde başlatılan dev projelere de taş koydular.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına atanan Mustafa Tuna, Erdoğan'ın da onay verdiği ve Melih Gökçek'in hayali olan Ankara Boğazı Projesi'nin, sorduğum telefon görüşmemizde "bütçe olmadığı için" rafa kaldırıldığını vurguladı.

Bu konuyu kamuoyuna duyurmam üzerine Başkan Tuna beni aradı ve projenin rafa kaldırılmadığını söyledi.

Başkan Mustafa Tuna bu yazım üzerine 23 Kasım 2017 günü telefonla arayarak şunları söyledi:

"Ankara Boğazı Projesi'ni parça parça değil bir bütün halinde 2019'u beklemeden ihale edeceğiz.

Parçalı yöntem ile ihalede elektrikçi, betoncu, oyuncakçı ve peyzajcı gibi ayrı ayrı yükleniciler işte gecikme ya da bir sorun çıktığında hatayı birbirlerine atıyorlardı. Bu yüzden anahtar teslimi dediğimiz yöntem ile tüm sorumluluğu tek firmaya verecek şekilde ihaleler yaptık.

Ankara Boğazı Projesi'nin 2019'dan sonraya kalacağını söylemedim. Yeni projelere başlanmayacağını vurguladım, yanlış anlaşılma var."

Bu sözlerine de 24 Kasım 2017 tarihinde köşe yazımda yer verdim.

Bakın aradan yaklaşık 6,5 ay geçti ne ihale var, ne de başkan Tuna'nın Ankaralılara yönelik tek bir yeni icraatı var.

Ankaralılar AKP'ye kızgın ve kırgın ki Mart 2019'de yapılacak yerel seçime kadar başta Kanal Ankara ve Anka Park ihaleleri yapılıp faaliyet başlamazsa AKP, Ankara'yı kazanacağını aklından bile geçirmesin.

İşi gücü Melih Gökçek dönemi uygulamaları iptal etmek oldu.

Aaa hakkını yemeyeyim; o da, Ankara'ya her yağmur yağışında deniz getirdi Gökçek gibi.

Gelelim İstanbul'a ki, 49 yıllık gazetecilik hayatımda bakanların isimlerini bilmem ama İstanbul'un Belediye Başkanlarının adlarını bilirdim.

Bu yazıyı yazarken düşündüm aklıma gelmedi ve Google'dan aldım ki Mevlüt Uysal'ın da İstanbul'da metro projelerini iptal etmesi ile AKP'ye oy veren ilçelere hizmet vereceği açıklaması en büyük (!) projeleri oldu.

Sonuçta atanan belediye başkanları göreceksiniz ki AKP'ye hem il, hem ilçe hem de Türkiye geneline büyük oranda oy kaybettirecekler.

Olan öncelikle oy kaybedecek Erdoğan'a, AKP'ye, Ankaralılara, İstanbullulara, Bursalılara, Balıkesirlilere ve Düzcelilere olacak.

Yazarın Diğer Yazıları