Ataşehir’in belediye başkan vekili belli oldu

Ataşehir’in belediye başkan vekili belli oldu
İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin yerine İlhami Yılmaz seçildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin yerine atanacak Vekil Başkan seçimleri tamamlandı. 

Seçimlerin ilk turunda CHP’nin adayı İlhami Yılmaz 22, AKP adayı Mustafa Cevat Arzık ise 15 oy aldı. İkinci turda da sonuç değişmedi. Üçüncü turda ise en çok oyu alan aday CHP'li Yılmaz seçimi kazandı ve Ataşehir'in yeni belediye başkanı oldu.

Toplam 37 meclis üyesinin bulunduğu Ataşehir Belediye Meclisi’nde CHP Grubunun 22, AKP Grubunun ise 15 meclis üyesi bulunuyor.

İLHAMİ YILMAZ KİMDİR?

İlhami Yılmaz 1953 yılında Malatyada doğdu. İlk ve orta öğrenimini Malatyada tamamladı. 1977 yılında İstanbul İktisadi Ticari İlimler Akademisinden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadi Enstitüsü ve İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Finans kürsüsünde MBA masterını tamamladı.

Kamuda ve özel sektörde kademeli olarak üst düzey yöneticilik yaptı. Halk Bankasında Proje Değerlendirme Uzmanı, TMSFde yöneticilik görevlerinde bulundu. Devlet Yatırım Bankasıyla Dünya Bankasının hazırlamış olduğu Sanayi İşletmelerinde Proje Hazırlama ve Uygulama Seminerlerine katılarak dokuz ay süresince yurt dışında kaldı.

1999 yılından itibaren iki dönem Kadıköy Belediyesi Meclis Üyeliği ve Belediye Meclis Başkan Vekilliği; 2009 yılından itibaren de iki dönem Ataşehir Belediyesi Meclis Üyeliği, İBB Meclis Üyeliği, Belediye Başkan Yardımcılığı ve Başkan Vekilliği yaptı.

İlgili Haberler