Atatürk düşmanının yeni hedefi Arınç!

Atatürk düşmanının  yeni hedefi Arınç!
Tayyİp Erdoğan’ın “hocam” dediği, AKP’ye oy vermeyenleri kâfirlikle suçlayan, Atatürk düşmanı Mısıroğlu, Melih Gökçek ile tartışan Bülent Arınç’a ağır eleştiriler yöneltti, Erdoğan’a destek çıktı. Mısıroğlu, “Bülent yanlış konuştu. Notu belli, çok eskiden beri kırıktır. Erdoğan’ın her düşüncesi bize talimattır” dedi.

Mısıroğlu: Ulan daha ne konuşacağın kaldı

Haber: Salim Yavaşoğlu

Recep Tayyip Erdoğan’ın “hocam” dediği Atatürk düşmanı tarihçi Kadir Mısıroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile tartışmaya giren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a ağır eleştiriler yöneltti. Mısıroğlu, “Bülent yanlış konuştu. Bülent’in notu belli, çok eskiden beri kırıktır. Ulan daha konuşacağın ne kaldı?” dedi. Kendi internet sitesinden yayınladığı videosunda Bülent Arınç’ı çok ağır sözlerle eleştiren Mısıroğlu, Erdoğan’a destek çıktı. Arınç’ın “düşmana” koz verdiğini söyleyen Kadir Mısıroğlu, “Kustu adam; ’Sen İstanbul’u Ankara’yı parsellemiş satmış adamsın, ben 8 Nisan’dan sonra konuşacağım’Ulan daha konuşacağın ne kaldı? Mideni kazıdın, kusmukla kusacağın kadar kustun” diye konuştu. 

Yanlış konuştu
Mısıroğlu konuşmasında, “Bülent yanlış konuştu. Bülent’in notu belli çok eskiden beri kırıktır. Bakın aynı şey hakkında Yalçın Akdoğan ne dedi; ’Bu çözüm sürecinin sahibi sayın Reis-i Cumhur’dur’dedi. Bunu o başlatmıştır, sahiplenmiştir, bu noktaya getirmiştir. Onun düşüncesi bize talimattır. Doğru olan budur” ifadelerini kullandı. Mısıroğlu, televizyon televizyon dolaşarak cumhurbaşkanlığı seçiminde oy istemişti. Erdoğan hakkında yolsuzluk iddialarının görmezden gelinmesi gerektiğini belirterek, “Bir adam bu iddiaları kabul etse bile o Müslümansa bu islami kaideye göre yine Tayyip Bey’e oy vermeye mecburdur. İman bunu emreder islam bunu emreder, hiç kurtuluşu yok. Çünkü bir tarafta küfür var küfür” diye konuşmuştu. Mısıroğlu, her fırsatta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e hakeret etmesiyle biliniyor. Kadir Mısıroğlu, Kanal 7’de bir programda, şunları söylemişti: “Yunan harbi olamasaydı şöyle olurdunuz, böyle olurdunuz. Atatürk bizi kurtardı’sözleri doğru değil. Böyle bir şey yok. Bunun adı Milli Mücadeledir. İstiklal harbi değil. Cidar-ı Milli’dir bunun adı. Millet kendi kendini kurtardı ve o başarı sonra bir kişiye mal edildi. Eskiyi kötülemek, yeniyi ayyuka çıkarmak için yapılan mübalağaydı. Ne İstikla Marşı’na İstiklal Marşı, ne de Yunan harbine İstiklal Harbi demek doğru değildir. Bunlar, uydurulmuş safsatalardı. Bunların artık pazarı bitti. Bunların pazarını devam ettirmeye çalışanlar Ergenekonculardı, onlar da hapiste.” 

Afişte çirkin sözler
Mısıroğlu, kendisine ait resmi Facebook sayfasından paylaşılan afişte; “10 Kasım’da saat 09.05’te kenefe (tuvalete) gidin” diye yazılmıştı. Mısıroğlu, “Siz Osmanlıyı işgalcilerin mi yıktığını zannediyorsunuz? Hayııır! Osmanlıyı yıkan Mustafa Kemal’dir. Mustafa Kemal,16 Mart 1920’de çıkarttığı bir kanunla ‘Osmanlı İmparatorluğu ebediyen münkarizdir’ kararını alarak Osmanlıyı yıkmıştır” ifadelerini de kullandı.