Atatürkçü boksöre saldırı

Atatürkçü boksöre saldırı
Ünlü Türk boksör Ünsal Arık, Almanya'da saldırıya uğradı. Atatürkçü kimliği ile ön plana çıkan Arık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Türk bayrağını temsil eden bir sporcuya vatan haini demek, vicdansızca, kalleşçe saldırmak hangi kitapta yazar" dedi.

Almanya doğumlu Türk boksör Ünsal Arık, Twitter hesabından yayınladığı videoda saldırıya uğradığını açıkladı.

Videoda yüzünde kızarıklıklar olan ve elindeki kanlar görünen Arık, “Bu yaptıklarınız, bu gelici geçici insanlar için değer mi bilmiyorum ama anlaşılan rahat yok size. Bir dahaki sefere sadece çenenizi değil, bütün kemiklerinizi kıracağım. Allah ne hak ediyorsanız onu versin. Utanın lan, utanın. Türk bayrağını temsil eden bir sporcuya vatan haini demek, vicdansızca, kalleşçe saldırmak hangi kitapta yazar? Gerçekten üzülüyorum artık” ifadelerini kullandı.

Atatürkçü kimliği ile bilinen ve hükümet karşıtı protestolarla adından sıkça söz ettiren Ünsal Arık’a binlerce geçmiş olsun mesajı yağdı.

EVİ YANANLAR İÇİN ALTIN KEMERİNİ SATIŞA ÇIKARMIŞTI

Arık, Türkiye''nin dört bir yanını saran yangınlar nedeniyle evlerini kaybeden vatandaşlara destek olmak için şampiyonluk kemerlerini satışa çıkarmıştı. Arık, yaptığı açıklamada "Yangından zarar gören Aileler icin Kemerlerimi satıyorum. Hedef 300.000 Euro" ifadesini kullandı.

ATA''SININ İZİNDE

Ünsal Arık, dünya boks şampiyonu olmasının ardından, şampiyonluk kemeri ile Anıtkabir''e gitmişti. O anları paylaşan Arık, "Bugüne kadar yaşadığım en büyük gurur. İlk boksör olarak kemerimi Anıtkabire Atamıza götürdüm. Ziyaret defterine bunu yazdım: Çocuklarımıza seni ve kurduğun Cumhuriyeti anlatacağım. Doğruyu bilen yanlışı görür" diye yazmıştı.

İZMİR MARŞI İLE ÇALIŞIYOR

Şampiyon boksör Ünsal Arık, antrenmanlarını da İzmir Marşı dinleyerek gerçekleştiriyor. 

Bu anları da paylaşan Arık, "Maçtan önce ısınma her zaman aynı şarkı ile kimin ve kimlerin için mücadele ettiğimizi unutmamak için İzmir Marşı" açıklamasını yaptı.

"15 YIL HAPSİMİ İSTİYORLAR"

Ankara''da Aleyna Çakır ve Esra Hankulu''nun şüpheli ölümlerinin ardından tutuklanan Ümitcan Uygun''un ağabeyi Erol Uygun''a ilişkin de açıklama yapan Ünsal Arık, "Ümitcan’ın abisi devleti aşağılıyor ve serbest ben düşüncemi söylüyorum Cumhurbaşkanını eleştiriyorum ve benim beş ile 15 yıl arası hapisimi istiyorlar" dedi.

 

İlgili Haberler