Atatürkçü din adamı Cemil Kılıç muhacir denilen Suriyeliler hakkında büyük gerçeği açıkladı

Atatürkçü din adamı Cemil Kılıç muhacir denilen Suriyeliler hakkında büyük gerçeği açıkladı
İlahiyatçı yazar Cemil Kılıç, Suriyelilere ilişkin dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Son dönemde gündemde büyük yer kaplayan bir diğer konu Suriyeliler... Erdoğan ve Soylu''nun, Suriyelileri göndermemeye yönelik söylemleri ve 1 milyon Suriyeliye ev yapılacağı müjdeleri kamuoyu tarafından büyük dikkat çekti.

Erdoğan, son olarak yapmış olduğu MÜSİAD törenindeki konuşmasında, ''''Birilerinin kalkıp ülkemize hicret eden ama Suriye, ama Afganistan, ama Irak, İran fark etmiyor, biz muhacirlik ve ensar olma kabiliyetinin ne olduğunu en iyi bilen bir kültürün mensuplarıyız. Muhacirlik, ensar nedir bunu anlamayan, bunu bilmeyenlerle bizim işimiz yok. Biz sevgili Peygamberimizin muhacirliğini de biliriz, ensar olduğu dönemi de biliriz. Biz bu yolda aynı anlayışla devam ediyoruz.

"Suriye''den savaştan çıkıp ülkemize sığınan bu kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız Bay Kemal. Kendileri arzu ettikleri zaman vatanlarına dönebilirler ama biz onları asla bu topraklardan kovmadık ve kovmayacağız'''' ifadelerini kullanmıştı.

Konu ile ilgili bir görüş de Atatürkçü din adamı ve yazar Cemil Kılıç''tan geldi. Gündemden düşmeyen Suriyeliler hakkında Twitter hesabından bir mesaj yayınlayan Kılıç, ''muhacir'' tartışmasına yanıt verdi.

Suriyelilerin, muhacir (göçmen) olmadığını vurgulayan Kılıç, ''''Sınıfları açsanız hepsi Vatikan''a kaçar'''' diye konuştu.

İşte Cemil Kılıç''ın o paylaşımı:

''''Suriyeliler ve öbür sığınmacılar Muhacir değil. 
Sınırları açsanız hepsi Vatikan''a doğru kaçar. 
Müslüman Türk milletini Allah ile aldatmaktan vaz geçin''''

İlgili Haberler