Atatürk'e dua edilmediği için tepki gösreren Albay'a tayin kararı

Atatürk'e dua edilmediği için tepki gösreren Albay'a tayin kararı
Çanakkale Zaferi için İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü için düzenlenen etkinlikte okunan duada Atatürk'e yer verilmemesine tepki gösteren Albay Önder İrevül için dikkat çeken bir karar çıktı. İrevül'ün Hatay'a tayin edildiği öğrenildi.

Çanakkale Zaferi için düzenlenen etkinlikte okunan duada Atatürk’e yer verilmemesine tepki gösteren ve salonu terk eden Avcılar Askerlik Şubesi Başkanı Albay Önder İrevül’ün sürgün edildiği ortaya çıktı.

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan İrevül, Hatay’a tayini ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Güzel insanlar . Hepinize teşekkür ederim. Mesleğim icabı açıklama yaparak sizlere net bilgiler verme şansım yok. Evet tayin oldum. Gelen telefon ve mesajlara yetişemiyorum. Şu andaki görevimden ayrılmadan yapmam gereken bazı prosedürler var devir teslim vs. Ayrıca okul açılmadan halletmem gereken yeni ev adresi ve kızımın okul işlemleri var. Bu ve bazı başka sebeplerle sizlere yeterince cevap veremiyorum. beni affedin.

“KARARI BEKLİYORDUM”

Söz konusu tayin kararını beklediğinin altını çizen Albay Önder İrevül, “Yeni tayin yerine gitmemek için bazı haklarım var. Emeklilik , izin, rapor vs. Hiçbirini kullanmayacağım. Kimse bıyık altından bile gülemeyecek. Beklemesem de utanmalarını, vicdanlarını zorlayacağım. Gideceğim Oradaki silah arkadaşlarımla birlikte verilecek görevleri yerine getirmeye çalışacağım. Allah utandırmasın. Söyleyecek söz çok ama fazlası bana yakışmaz. Desteğiniz için teşekkür ederim” dedi.

İrevül, sözlerine şöyle devam etti:

“Bekliyor muydum ? EVET.
Şaşırdım mı? HAYIR.
Pişman mıyım ? HAYIR.
Yorgun muyum?EVET:
Üzgün müyüm? HAYIR.
Kızgın mıyım? EVET.
Karamsar mıyım? HAYIR?
İsyan ediyor muyum? HAYIR.
Yapılanı madalya olarak görüyor muyum? EVET

Çünkü ben HARBİYELİYİM.”

Avcılar Askerlik Şubesi Başkanı Albay Önder İrevül, Çanakkale Zaferi için İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte şehitler adına okunan duada, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün adının anılmamasına tepki göstermişti. İrevül, duayı okuyan öğretmenin yanına gidip, “Mustafa Kemal Atatürk’ü duydun mu sen hiç? Ona niye Fatiha okumadın” diyerek tepkisini göstermiş ve salonu terk etmişti.

İrevul'a bu tepkisinin ardından idari tahkikat başlatıldığı iddia edilmişti.

İlgili Haberler