"Atatürk'e linç" ve okuyucu tepkisi

PKK sürülerinin 1 Mayıs günü Taksim Anıtı’na saldırılarını ve devleti yönetenlerin, muhalefetin bu konuya duyarsızlığını yazmıştım..
Devleti yönetenler, muhalefet bu saldırıya karşı halen duyarsızlar..Polis,  eşkıyanın yakasına yapışmadı..Harbiyeli’yi her yıl “İçimizde” diye bağırtanlardan da tıs yok..
Tepki vatandaştan..
İşte o vatandaş tepkileri..
“..behiç bey bu günkü yazınız .içimi sızlattı bizler ne biçim insanlarız ki oyapılandan sonra .rahat bir şekilde uyuyoruz .ben köylü cahil bir kadın olarak ülkenin durumuna çıldırıyorum .şehirdekilere bakıyorum çok rahat inanın insanlardan ümidimi kestim .artık felegin yardımını bekliyorum .
Merhabalar Behic abi,
Ben 5 senedir gurbette Amerika da yazilim ve network muhendisi olarak calisan bi Turk genciyim.
Elimden geldigince hergun Turkiye gundemini ve haberleri takip etmeye calisiyorum.
Enson 1 Mayis’ta yasanan olaylari izledikten sonra sabaha kadar uyuyamadim.
Aynen sizinde yazdiginiz gibi Taksim meydaninin insan seline ugrayip tepki amacli o anitin cevresinin sarilmasini bekledim.
Biz olmedik buradayiz denmesini bekledim fakat kimselerden cit cikmadi!
Ne basin kuruluslari ne siyasi partiler..
Boylesi bi olaya tepki verilmemesi Turk milletinin esareti resmen kabul etmesi demektir bana gore.
Bu olaya nasil net ve oturakli bi cevap verilebilir diye sabaha kadar gozumu kirpmadan dusundum ve soyle bi projeyi hayata gecirmeye karar verdim. www.TaksimDirilisi.com
Sitemizde amacimizi acikca belirttik fakat takdir edersiniz kitlelere ulasmak ve bu denli buyuk bi organizasyonu gerceklestirebilmek icin siz buyuklerimizin onculugu ve destegine ihtiyacimiz var.
Biz burada yuksek lisans ve doktorasini yapan ogrenci arkadaslarinda bulundugu 4 kisilik bi ekip olusturduk.
Turkiye de ki arkadaslarimizda 6 kisilik bi ekip olusturdu. Yani anliyacaginiz bu 10 kisilik ekip 2 gunde 200kisiyle projemizi paylasti neler yapabiliriz bu organizasyon icin diye. Gelen tepkilerin hepsi olumlu ..
Bulent Sırım

Texas - 979 571 1358 
be gin_of_the_skype_highlighting           
979 571 1358 end_of_the_skype_highlighting
www.TaksimDirilisi.com
 

***

 
Behiç Bey, bahsettiğiniz hadiseyi televizyondan seyrederken torunumu uyutuyordum. Manzarayı görünce elimde olmadan bağırdım. Ah orada olsaydım, o haram yemişin çocuğunu aşağı alıp suratına esaslı bir tokat patlataydım diye çok hayıflandım. İnsanların hareketsizliklerini görüyorum ve içimden kan gidiyor. Bir taraftan kışkırtmalara kanmamak lazım, diğer taraftan da her tacize dur demek, mukabelede bulunmak lazım.
Ama şu son hadisede oradakilerin ot gibi durmaları ağırıma gitti. Ben 52 yaşındayım. Emekliyim. Türk kadınıyım. Aciz değilim, cahil değilim. Evvelallah iki tokat atmayı da o genç bozuntularına hadlerini bildirmeyi de bilirim. Evin içinde, bebek kucağımda, eli kolu bağlı gibi o manzarayı seyretmek çok ağır geldi.
Gerçi Ankara’da da aynı şeyler olmuyor mu? ABD büyükelçiliğinin önündeki caddede, araba ile geçerken hafifçe duraklamak yasak. Yolda yürümeyi bile yasak edecekler. Oradan her geçişimde dışarı, elçiliğe doğru tükürüyorum. Ama onlar tükürüğe yarabbi şükür derler, öyle yüzsüzlerdir. İşbirlikçileri de öyle; onun için onların anladığı dilden konuşmak lazım. Hem de acilen.
Saygılarımla.
Nazik Leylâ Erdal

 

Behic Bey,
Iki gundur tum medyayi takip ediyorum, Taksim Aniti’nda Ataturk’e saldiriyi sizden baska kaleme alan olmamis. Ben garip te kendi capimda gazete yonetici ve yazarlarina bu mesele hakkinda yazip durdum.
Cihet-i askeriye bu hususta iki laf etse Silivrilik suc mu islemis olur?
Yarkent 
***
Köse yazinizi okurken icim yandi  ve agladim.( Taksim’de linç ettirilen Atatürk!..
Ben bir gurbetci TÜRK olarak önümüze düsecek birisini ariyorum.
Mustafa Fıdancı/Almanya

Yazarın Diğer Yazıları