Atatürk’ün emaneti Yürüyen Köşk’te kına gecesi: Eski başkan isyan etti “Başka yer mi kalmadı”

Atatürk’ün emaneti Yürüyen Köşk’te kına gecesi: Eski başkan isyan etti “Başka yer mi kalmadı”
Yalova’daki Yürüyen Köşk’ün bahçesinde, AKP’nin hem Yalova Belediye Başkan adayı hem milletvekili adayı olan Aydın Demirel’in kızı için sazlı sözlü kına gecesi düzenlendi. Eski Belediye Başkanı Vefa Salman, “Yalova’da kına gecesi yapacak başka yer mi kalmadı" sözleriyle tepki gösterdi.

Anka Haber Ajansı’ndan Mehtap Belen’in haberine göre, Mustafa Kemal Atatürk'ün, bahçesinde bulunan dört yüz yıllık çınar ağacının dalının kesilmesine izin vermediği için altına döşenen raylarla 4 metre, 80 cm kaydırılması nedeniyle Yürüyen Köşk adını alan ve müze olarak kullanılan Yürüyen Köşk’te, AKP'den hem belediye başkanı hem milletvekili adayı olan Aydın Demirel’in, kızı Sevdenur için sazlı sözlü kına gecesi düzenlendi.

Atatürk’ün müze köşkünün bahçesinde kına gecesi düzenlenmesine izin verilmesini 'skandal' olarak nitelendiren görevden uzaklaştırılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, yaptığı açıklamada, "Atatürk’ün manevi şahsiyetine yapılan bir saygısızlıktır ancak bunu yapanlardan çok, buna izin verenler Yalova’lıların onuru ve gururunu inciltmişlerdir." dedi.


Salman, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

"Son günlerde Atatürk’ü itibarsızlaştırma çalışması, Yalova’da da ne yazık ki Yalova’yı yönettiğini sananlar tarafından da yapılmaya başlandı. Yalova’nın markası sıradanlaştırılmaya, gözden düşürülmeye, hatta unutturulmaya çalışılıyor.

Atatürk’e karşı yapılan saygısızlık karşısında durmamak mümkün değil, kamu vicdanı Yalova’da ayaklar altına alınıyor, inciltiliyor. Sanki Yalova’da kına gecesi yapacak başka yer kalmadı gibi, Yalova Belediyesini yönetenler hangi akla hizmet kına gecesine tahsis ettiler bunu anlamak mümkün değildir."