Atatürk'ün kalpaklı resmi Meclis'e asıldı

Atatürk'ün kalpaklı resmi Meclis'e asıldı
TBMM Başkanı Kahraman'ın "Meclis'in her tarafında Atatürk resmi var, gerek görmüyorum" dediği Mustafa Kemal Atatürk tablosu, muhalefet kulisindeki yerine tekrar asıldı. 'Mareşal Atatürk' tablosuna yerine kalpaklı bir Atatürk resmi asılması dikkat çekti.

t24'ten Hülya Karabağlı'nın haberine göre; Meclis'teki muhalefet kulisinden kaldırılan Atatürk tablosu tekrar yerine asıldı.

Tablonun kaldırılması TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile CHP'li vekiller arasında tartışma konusu olmuş, Kahraman'ın "Her yerde Atatürk resmi var, asılmasını gerek görmüyorum" sözleri tepki çekmişti.

CHP: SORUNU GİDERECEKSE ORADA DURMASINI İSTERİZ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel yeni tabloya ilişkin olarak, "Resmi görmedim ama arzu ettiğimiz Atatürk resminin yerini dolduracak ve sorunu giderecek bir resimse orada durmasını isteriz" dedi.

Uslu, şunları söyledi:

"Genelkurmay'da Atatürk'ün sivil resmi ne kadar yanlışsa TBMM'de de üniformalı resmi o kadar yanlıştır. Onun için, 15 Temmuz'u yaşamış bir Meclise üniformalı Atatürk resmi olmazdı. Bunun yanında, sanata ve estetiğe uygun olmayan 'korsan' bir Atatürk resmi de buraya yakışmaz. Biz, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yakışır bir resmin buraya konulması için çalıştık ve Ebru sanatıyla yapılmış bir fotoğrafı muhalefet kulisine koyduk. Atatürk karşıtıymışız gibi gösterilmemiz doğru değil. Toplumun ortak değerlerlerine en fazla özen ve saygıyı gösteren parti AK Parti'dir."

NE OLMUŞTU?

TBMM Başkanlık Divanı'nın geçtiğimiz hafta yapılan toplantısında, CHP'nin İdare Amiri Çorum Milletvekili Tufan Köse, 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında yapılan tadilat ve onarım sırasında zarar görmemesine rağmen kaldırılan Atatürk resminin yerine konulması önerisi getirince Kahraman'la karşılıklı bir tartışma yaşanmış ve Kahraman, "Aynı ölçülerde orada istiyoruz, aynı ölçülerde Meclisin envanterinde olan deposunda olan bir resmi istiyoruz' talebine, "Meclisin her yerinde Atatürk resmi var o yere o resim konmayacak gerek görmüyorum" yanıtı vermişti.