ATATÜRK’ÜN TÜRKLÜK İLE İLGİLİ SÖZLERİ

ATATÜRK’ÜN TÜRKLÜK İLE İLGİLİ SÖZLERİ
Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur

Türkiye ne Amerikanlaşacak, 
ne de Batılılaşacaktır; o sadece özleşecektir.

***

Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.  

***

Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır. 

***

Taş kırılır, tunç erir; ama Türklük ebedidir. 

***

Türk aleminin en büyük düşmanı komünizmdir. Her görüldüğü yerde ezilmelidir. 

***

Milliyetin çok belirgin niteliklerinden biri de dildir. 
Türk milletindenim diyen insan, her şeyden önce ve kesinlikle Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz.

***

Millet sevgisi kadar büyük sevgi yoktur. Kurtuluş Savaşı’nda benim de milletime ettiğim birtakım hizmetler olmuştur zannederim. Fakat, bunlardan, hiçbirini kendime mal etmedim. Yapılanın hepsi milletin eseridir dedim. Aranacak olursa doğrusu da budur. Mazide sayısız medeniyet kurmuş bir ırkın ve milletin çocukları olduğumuzu ispat etmek için, yapmamız lazım gelen şeylerin hepsini yaptığımızı ileri süremeyiz. Bugüne ve yarına bırakılmış daha birçok büyük işlerimiz vardır. İlmi araştırmalar da bunlar arasındadır. Benim arkadaşlarıma tavsiyem şudur: Şahsınız için değil fakat mensup olduğumuz millet için elbirliği ile çalışalım. Çalışmaların en büyüğü budur. 

***

Büyük devletler kuran ecdadımız, büyük ve şümullü medeniyetlere de sahip olmuştur. 
Bunu aramak, tetkik etmek, Türklüğe ve cihana bildirmek bizler için bir borçtur.  

***

Asla şüphem yoktur ki, Türklüğün unutulmuş büyük medeni özelliği ve büyük medeni kabiliyeti bundan sonraki gelişmesi ile geleceğin yüksek medeniyet ufkunda yeni bir güneş gibi doğacaktır. 

***

Yeni Türk yazısı, Türk’ün yaradılıştan gelen zeka ve kabiliyetini geliştirebileceğinden yeni yazımızı tarlalarında çalışan çiftçilerimize, sürüleri başında dağlarda dolasan çobanlarımıza kadar en az bir zamanda yaymaya çalışmak hepimizin vicdan ve milli haysiyet borcudur. (Devam edecek)