Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Serap BESİMOĞLU

Serap BESİMOĞLU

Ata'ya mektup

Yüce Atam, öncelikle arz etmek isterim ki, yüzyıl da geçse, yüz bin yıl da, senin izinden ve yolundan dönmeyeceğiz. Cumhuriyetin, ilke ve devrimlerin, senin açtığın aydınlık yolda bizlere emanet ettiğin ve ifade ettiğin gibi  “ilelebet payidar” olacaktır.
Yüce Atam, vatanımız üzerinde oynanan oyunların bir başka uzantısındır terör. 1919’da ne iseler, bugün de aynı olan dost bildiklerimizin işbirlikçi ve işgalci dış mihrakların vatanımız üzerindeki hain planlarının bir parçasıdır terör.
İçimiz dışımız yanıyor atam...  Vatan toprağımız acıyor,  “vatan namustur”  diyorsun mavi göklerden, duyuyorum ama, göz diken hainler artıyor Atam.
“En büyük tehlike en yakın tehlikedir üstüne gidin” diyor gözlerin... Gidiyoruz, gideceğiz de. Vatan toprağını son bir kişi kalana dek bekleyeceğiz Atam. Sen biliyorsun ama ben bunu da yazmalıyım mektubuma. Daima güvendiğin ve övündüğün Mehmetçiğin yine görev başında, Anadolu’nun her bir taşında ismi, resmi olan askerin düşmana dar etmede dağları, doyumsuz ihtirasları, hesapları olanları bir ateş çemberi içinde boğmada, yine yükseklerde çook yükseklerde Türk’ün bayrağı.
Kimileri de konuşuyor lüzumsuz bilmiyor kendini bir dudağı gökte bir dudağı yerde dev gibi oturmuş yarışma tahtına, bakıyorlar saltanatlarına büyülü camın ardında umurlarında mı dünya.
“Şehitler ölmez vatan bölünmez
Çocuklar gidiyor kanlı gözyaşları
Cenazeler cenazeler aynı klişeleşmiş laflar” diyerek zırvalıyorlar şaşkınca.
Gitmezse Ahmet, Mehmet askere, kim koruyacak vatanı ya da hangi vatanda kime söyleyecekler şarkılarını?
Vatan yurttur korunmalıdır, vatan sevdadır bilinmelidir. Elbette askere gidecek çocuklarımız, elbette Mehmedimin ayak izleri bulunacaktır her serhad’de...
“Özgürlük benim karakterimdir” diyerek ifade buyurduğun konuşmanda bağımsızlığın vardı, bağımsızlığımız vardı. Türk’ün esaret altına alınmaz olan güçlü iradesi hak ve hukuka saygılı hümanist bir toplumun resmi vardı. Şimdi o resim senin ilkelerin ve kimliğinle buluşmuş aydın milletindeki en büyük emanettir.
Karanlığa ve geriliğe hayır diyen düşüncenin takipçisiyiz Atam.
Sen şöyle bir yaslan bulutlara, masmavi gözlerini dikip semaya,işte Türk, hedef oraya!.. dediğin muasır medeniyetler seviyesinde buluşacağız. Aydınlık yarınlara el ele milletçe, Mehmetçiğin yüreğinde şahlanan vatan sevdasıyla yürüyoruz, özledik özlüyoruz seni Atam. Resmini çizdiğin cumhuriyet büyüdü, ismini koyduğun çocuk yürüdü. On binler, yüzbinler, milyonlar Mehmet oldu, Ahmet oldu Atam.
Bilmem ki daha ne yazsam... Rahat uyu, sahipsiz değil bu vatan. Seni minnetle anıyoruz...

Yazarın Diğer Yazıları