35 dolara aldığı heykel milyonluk çıktı

35 dolara aldığı heykel milyonluk çıktı
Laura Young isimli bir sanat koleksiyoncusu Teksas'ta bulunan bir mağazadan 35 dolara heykel aldı. Heykel milattan önceye ait sanat eseri çıktı.

WebTekno''dan alınan bilgilere göre; Teksas''ta bir sanat koleksiyoncusu olan Laura Young''un başına sadece filmlerde olabilecek bir olay geldi. Sadece 35 dolara sahip olduğu heykelin Milattan Öncesine ait bir dönem heykeli olduğu açıklandı. 

Heykel için üç tane teori var. Birinci teori MÖ 1. yüzyılın sonlarına ait olduğu ve büstün iç savaşta Julius Caesar tarafından yenilen Büyük Pompey’in oğlunu tasvir ettiğine inanılıyor. İkincisi The Art Newspaper tarafından ortaya koyuldu ve büstün Romalı komutan Drusus Germanicus’u betimlediğini ifade etti. Üçüncü teoride ise 1786’dan 1868’e kadar yaşayan Bavyera Kralı I. Ludwig’e ait olduğu ve Pompeii’den esinlenerek tasarlanan Pompejanum isimli bir model evin parçası olduğu belirtildi.

Bu günlere gelene kadar birçok yara alan heykelin neredeyse yok olmaktan nasıl kurtulduğunu tam olarak bilemiyor; ancak büstün, ABD Ordusu tarafından Aschaffenburg''da kurulan ve Soğuk Savaş''a kadar kullanılan üslerde bulunan bir Teksas askeri tarafından alınıp eve götürülmüş olması muhtemel gibi gözüküyor. 

Konuya dair müze müdürü Emily Ballew Neff, açıklama yaptı:

Bu, İkinci Dünya Savaşı dönemini, uluslararası diplomasiyi, antik Akdeniz sanatını, ikinci el dükkân dedektifliğini, tarihi Bavyera kraliyetini ve ister bireysel ister enstitüsel olarak sanata önem veren ve onu koruyanların düşünceli yönetimini içeren harika bir hikaye...

İlgili Haberler