Automechanika’da elektrikli araçlar gözde

Automechanika’da elektrikli araçlar gözde
Frankfurt’taki açılan fuarda, elektrikli klasik otomobiller, motosikletler ve kaykaylar (scooter) en çok ilgi gören ürünlerin başında geldi.

Almanya’da düzenlenen Uluslararası Otomotiv Yedek Parça ve Aksesuarlar Fuarı’nda (Automechanika) sergilenen birbirinden ilginç elektrikli araçlar, ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Frankfurt’da 71 ülkeden 4597 firmanın katıldığı fuarda, yedek parça ve aksesuarların yanı sıra; elektrikli araçlar da görücüye çıktı. Fuarda, birbirinden ilginç elektrikli araçlar, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Klasik araçlara, elektrikle çalışan sistem monte eden Turn-e şirketinin CEO’su Christian von Hösslin, araçları Avrupa’da satışa çıkarttıklarını ve Asya kıt’asında da satmaya başlayacaklarını ifade etti. 
1 euroya 100 km yol
GESPA firmasının elektrikli otomobil satış sorumlusu Robert Zysk, saatte 120 km. hıza ulaşabilen elektrikli otomobillerinin son teknik donanımlara sahip olduğunu ifade etti. Aracın Fransa’da üretildiğini anlatan Zysk, Almanya’daki fiyatının 25 bin euro olduğunu söyledi. Aracın saatte 10 kilovat enerji harcadığına değinen Zysk, “Bu araçla 1 euro’ya 100 kilometre yol gidebilirsiniz Fransa’da. Ancak bu, enerji fiyatlarına göre değişebiliyor” dedi. Mehmet Kaman / (A.A)