Avatar filmi sinemaya gelmeyecek. Farklı platformlarda yayınlanacak

Avatar filmi sinemaya gelmeyecek. Farklı platformlarda yayınlanacak
Avatar filminin vizyona girmesi beklenirken Netfkix'te yayınlanacağı açıklandı. Seri ile ilgili önemli bilgiler ortaya çıktı. Kadroda kimler var?

TeknolojiOku''dan alınan bilgilere göre; Michael Dante DiMartino ve Bryan Konietzko tarafından ortaklaşa oluşturulan animasyon serisi, 2000''lerin ortalarında en popüler çizgi filmlerden biriydi. Seri, 2012''de The Legend of Korra olarak bilinen eşit derecede popüler bir spin-off serisi ortaya çıkardı (her ikisi de dünyanın birçok bölgesinde Netflix''te yayınlanıyor, ancak sonunda ayrılması bekleniyor).

Seri ile ilgili önemli bilgiler ise şöyle:

- 10 saatlik bölümler bekleniyordu ama 8 olacağı bildirildi.

- Seri, çekimler sırasında çığır açan yeni LED teknolojisini kullanıyor.

- Sadece 1. sezon için toplam 120 milyon dolar ve bölüm başına 15 milyon dolara mal olduğu bildirilen Netflix''in en pahalı şovlarından biri .

- Çekimlerin Haziran 2022''ye kadar sürmesi bekleniyor.

- Nickelodeon serisinin orijinal yaratıcıları yapımda yer almıyor.

- Nisan 2022 itibariyle 13 oyuncu kadrosu onaylandı.

Canlı aksiyon Avatar: The Last Airbender''ın konusu nedir?

Seri, animasyonlu muadili ile aynı maceraları tekrarlayacak.

Avatar dünyasında: Son Hava Bükücü uygarlığı dört ayrı ülkeye bölünmüştür. Elementlerden sonra adlandırılan dört ulus, Hava Göçebeleri, Toprak Krallığı, Ateş Ulusu ve Su Kabileleridir. Her ulusta, “Bükücüler” olarak bilinen yalnızca birkaç seçkin kişi, bölgesel dövüş sanatlarını ve telekinetik güçlerini kullanarak ulusun unsurunu kullanabilir. Dört elementi de kullanabilen tek kullanıcı ise “Avatar”dır.

Aang, hava göçebelerinin en yeni Avatarıdır. Avatar Devleti''nde 100 yıl uyuduktan sonra Aang, Su Kabilesinden Katara ve Sokka tarafından uyandırılır. Ateş Ulusu tarafından dünyayı kasıp kavuran savaşı öğrenen Aang, yeni arkadaşlarının yardımıyla, uluslar arasında uyum sağlayabilmek için geri kalan unsurların yeteneklerinde ustalaşmak zorundadır.

AVATAR: SON HAVA BÜKÜCÜ''NÜN KADROSUNDA KİMLER VAR?

İkonik rolleri kim oynayacak:

- Gordon Cormier ( Lost in Space ) Aang olarak

- Kiawentiio Tarbell ( Anne ile E ) Katara olarak

- Ian Ousley ( 13 Reasons Why ) as Sokka

- Dallas Liu ( PEN15 ) Zuko olarak

“Dünyayı genişletip büyüteceğiz ve mevcut hayranlar ve hikayede yeni başlayanlar için sürprizler olacak. Ancak bu süreç boyunca amacımız karkterlerde, kültürel etkilerde hikayede “özgünlük” olmuştur. Gerçeklik, bizi hem kamera önünde hem de arkasında devam ettiren şeydir, canlı aksiyon versiyonu temsilde yeni bir ölçüt oluşturacak ve yepyeni bir hayran nesli getirecektir. Bu, Asyalı ve Yerli karakterleri yaşayan, nefes alan insanlar olarak sergilemek için bir şanstı. Sadece bir çizgi filmde değil, içinde yaşadığımıza çok benzeyen, gerçekten var olan bir dünyada.”

Projeden ayrılmadan önce, Michael Dante DiMartino ve Bryan Konietzko''nun dizinin kadrosu hakkında söyledikleri:

“Avatar: The Last Airbender''ın bu canlı aksiyon uyarlamasını yönetme fırsatı bulduğumuz için çok heyecanlıyız . Aang''in dünyasını her zaman hayal ettiğimiz gibi sinematik olarak ve kültürel olarak uygun, badanasız bir oyuncu kadrosuyla gerçekleştirmek için sabırsızlanıyoruz.”

Eylül 2021''de ComicBook.com ile yaptığı röportajda Dallas Liu, ilk sezona giren baskı hakkında şunları söyledi:

“… çünkü bu çok sevilen bir şov olduğu için harika bir iş çıkarmak konusunda baskı olduğunu hissediyorum ve kimseden veya projeden şüphe duymuyorum. Bu benim en büyük projem ve oynadığım en büyük rol. Özellikle Zuko gibi çok karmaşık bir karakterle başrolde yer alabiliyorum. Yani, inanılmaz bir karakter ve tüm animasyon dizilerinde en sevdiğim karakter geliştirmelerinden birine sahip. Yani, ben de herkes kadar Zuko hayranıyım. Bu nedenle açıkçası heyecanlıyım çünkü bu bir rüya gibi ama aynı zamanda biraz sinir bozucu oluyor çünkü iyi bir iş çıkarmak zorundayım."

Netflix ayrıca, sırasıyla Paul Sun-Hyung Lee, Lim Kay Siu ve Ken Leung tarafından işgal edilen Amca Iroh, Gyatso ve Komutan Zhao rolleriyle üç önemli rolün yayınlandığını doğruladı.

Aralık 2021''de, aşağıdakiler dahil dört rol daha dolduruldu:

- Elizabeth Yu , Ateş Lordu Ozai''nin kızı ve Zuko''nun kız kardeşi Azula olarak rol aldı

- Maria Zhang , Kyoshi Savaşçıları olarak bilinen elit bir kadın savaş gücünün lideri Suki rolünde.

- Yvonne Chapman , Avatar Kyoshi''nin efsanevi savaşçısı rolünde cesaretinden dolayı saygı görüyor.

- Casey Camp-Horinek , Güney Su Kabilesi''nin şefkatli reisi ve Katara ve Sokka''nın büyükannesi Gran Gran rolünde.

NETFLİX''TEKİ AVATAR: THE LAST AİRBENDER İLE KİMLER İLGİLENİYOR?

Projenin başlarındaki en heyecan verici haber, Nickelodeon serisinin orijinal yaratıcılarının dahil olacağıydı.

Bu, Avatar: The Last Airbender''ın 2010''da Nickelodeon tarafından piyasaya sürülen ve büyük ölçüde kaydırılan önceki canlı uyarlamasından farklı.

Ne yazık ki, baş yapımcılar ve showrunner''lar olarak görev yapacak olan orijinal yaratıcılar Michael Dante DiMartino ve Bryan Konietzko, 2020''nin ortalarında projeden ayrıldı.

Dan Lin , şirketi Rideback ile birlikte baş yapımcı olarak yer alıyor. Rideback, Sherlock Holmes filmleri, Lego Filmleri ve BT filmleri dahil olmak üzere bazı büyük filmlerden (ağırlıklı olarak Warner Brothers için) sorumludur.

Albert Kim , Avatar: The Last Airbender''ın showrun görevlerini devraldı. Kim, TNT''nin Leverage ve Nikita''da çalıştığı biliniyor. Buna ek olarak, Ryan Halprin ve Lindsey Liberatore , Rideback Productions''ın projenin arkasındaki ana yapım şirketi olduğu yapımcılar olarak listeleniyor. Rideback kısa süre önce başka bir projeyi Paralel şeklinde Netflix''e sattı .

Jang Chol Lee , Big Hero 6 , Tangled , Cloudy with a Chance of Meatballs ve Beowulf gibi önceki kredileriyle IMDBPro''ya göre dizide konsept tasarımcısı olarak görev yapacak .

Marc David Alpert bir ara dizinin yapımcılığını da üstlenmişti. Marc''ın etkileyici kredileri, Buffy the Vampire Slayer , Lethal Weapo n ve Nikita üzerinde çalıştığı on yıllara yayılıyor .

Haziran 2021''de Michael Goi''nin yeni Netflix dizisinde yönetmenlik yapacağını öğrenmiştik. Henüz resmi olarak teyit edilmemiş olsa da başarılı görüntü yönetmeni daha önce American Horror Story , Swamp Thing , Mary ve Megan is Missing gibi projelerde çalışmıştı .

Oyuncu kadrosu duyurusunun yanı sıra, Avatar: The Last Airbender serisi için Roseanne Liang ve Jabbar Haisani de dahil olmak üzere iki yönetmen daha açıklandı.

Ekim 2021''de AvatarNews , ilk kitapta yoğun koreografi ile çok sayıda önemli savaşa yer verildiğini belirterek "Dövüş sanatları veya dans geçmişi olan Asyalı ve Yerli sanatçılar" arayan büyük bir işe alım sürecinin başladığını ifade etmişti.

AVATAR: THE LAST AİRBENDER 1. SEZON İÇİN ÜRETİM NEREYE KADAR?

İlk başta 2018''in sonlarında, tam prodüksiyonun 2019''da başlayacağı bildirildi. Ancak, iki yıl sonra bu, çeşitli nedenlerle olmadı (biri orijinal yaratıcıların ayrılması ve ikincisi COVID-19).

Serinin ilk sürüm prodüksiyon güncellemesi Mayıs 2019''un sonlarında geldi. Bryan Konietzko, gösterinin prodüksiyonuyla ilgili bir güncelleme paylaştı ve şunları söyledi:

“Üretimin bir sonraki aşamasına geçerek yeni bir ofis alanına taşınıyoruz. Çekirdek ekibimiz büyüyor. Yazıyoruz, planlıyoruz ve test ediyoruz. Bu canlı aksiyon sürecinde bizim için yeni olan pek çok şey olsa da, bu uzun rollercoaster yolculuğuna daha önce iki kez çıktık ve birçok tırmanış, viraj ve dönüş bize tanıdık geliyor. Şu anda her şey yavaş görünüyor ve biz de hızlanmak için can atıyoruz; Biz farkına varmadan, her şey çok hızlı hareket edecek ve bir anda olacak. Bu yeni diziyi merak edenler ve henüz fragmanı var mı diye soranlar için: Emeğiniz için teşekkürler, içtenlikle ama bu dizinin 9 ayda çekilmiş bir versiyonunu görmek istemezsiniz. Çok fazla Hollywood ücreti hızlı izleniyor ve sonuçlar kendileri için konuşuyor. Şükürler olsun ki biz ve bu dizi için Netflix bunu doğru yapmaya kararlı.”

Eylül 2019''da Bryan Konietzko, orijinal animasyon dizisinden bazı eski storyboard resimlerini paylaştı, ancak belki de gelecek dizi için ilham almak için bunlardan geçti.

16 Kasım itibariyle Avatar: The Last Airbender''ın yapımı devam ediyor . Yapımcılığın devam ettiğinin teyidi, Gyatso, Iroh Amca ve Komutan Zhao''nun rollerinin artık dolduğunu gören başka döküm haberleri ile birlikte geliyor.

Ocak 2022''de gazeteci Caleb Williams, prodüksiyonun şu anda Mayıs 2022''ye kadar süreceğini ve “2 bölümlük final için” ekstralar aradıklarını belirtti.

Dizinin çekimlerinin şu anda Haziran 2022''de bitmesi bekleniyor .

AVATAR: THE LAST AİRBENDER''IN ÇIKIŞ TARİHİ NE ZAMAN?

Bu konuda bir netlik yok. Gösterinin en az Kasım 2021''e kadar üretime başlamayacağı gerçeği göz önüne alındığında, bu noktada 2022''nin sonlarına, hatta 2023''e kadar bir çıkış tarihi bekliyoruz.

İlgili Haberler