Avrasa tüneli ne zaman açılıyor

Avrasa tüneli ne zaman açılıyor
Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro hattının temel atma töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, trafiği büyük bir ölçüde rahatlatacak Avrasya Tüneli'nin 20 Aralık'ta açılacağını söyledi.

Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro hattının temel atma töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'a yönelik yatırımların artarak devam edeceğini söyledi. Yeditepeli İstanbul'a yedi yıldız vurgusunda bulanan Başbakan Yıldırım, Avrasya Tüneli'nin ise 20 Aralık'ta açılacağını belirtti. 

İşte Yıldırım'ın konuşmasından satır başları;

İstanbul medeniyet, ilim irfan şehridir. AK Parti, İstanbul'da Recep Tayyip Erdoğan ile başladı. 1994 yılında İstanbul'un halini gençler bilmez ama biz yaşını almış kişiler bilir. 1994 İstanbul için bir dönüm noktasıdır. İstanbul'da başlayan kutlu yürüyüş bugün Türkiye'de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde devam etmektedir. Recep Tayyip Erdoğan bir İstanbul ve Türkiye sevdalısıdır.

"AVRASYA TÜNELİ 20 ARALIK'TA AÇILACAK"

Marmaray açıldığından beri 142 milyon insan Avrupa'dan Asya'ya geçti. İşte hizmet budur. İstanbul'a ne yapsak azdır, bizim bu şehre borcumuz var. Yeditepeli İstanbul'a 7 tane yıldız yapıyoruz. 1. Marmaray 2. 20 Aralık'ta açılışını yapacağımız Avrasya Tüneli 3. Yavuz Sultan Selim Köprüsü 4. Orhangazi Köprüsü 5. İstanbul-Ankara Hızlı treni 6. 3. Havalimanı 7. ise Kanal İstanbul Projesidir. 

"HEDEFİMİZ RAYLI SİSTEM HATTINI 990 KM'YE ÇIKARMAK" 

Bugün 146 km metro hattı çalışır durumda. Önümüzdeki 5-6 yıl içerisinde raylı sistem hattını 400 km'ye çıkartacağız. Hedef ise 990 km'lik hedefimize ulaşmaktır. İstanbul'da nüfüstan fazla bir araç sayısı var. Önemli olan bu durumu çözmek. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Avrasya Tüneli ile trafik buralara kayacak. 

"BİRLİK VE KARDEŞLİKLE 2023 HEDEFİNE YÜRÜYELİM"

AK Parti tek başına iktidara geldi ve Türkiye'nin önü açıldı. Dün Van'daydık oradaki kardeşlerimizle buluştuk ve teröre inat dim dik durduk. Oradaki gençlere kardeşliğimizi anlattım. Türkiye'nin 2023 hedeflerine hep beraber yürüyelim. Bu topraklar hepimize yeter. Birlik ve dayanışmayı en üst seviyeye çıkaralım. Bu kutsal ayda teröristler gözünü kırpmadan vatandaşlarımızı öldürüyor. Bu vatan için şehit düşenler vatanları için seve seve canlarını verdiler ve bizim kalbimizin en güzel köşesinde yer alıyorlar. 

"TRAFİK SORUNUNU ÇÖZMEK İÇİN ORTAK EYLEM PLANI"

25 Avrupa Birliği ülkesinden daha iyi bir büyüme rakamına sahibiz. Türkiye'de kaos var diyenlere inat. İstanbul bugün dünyanın en  güzeli şehri ve daha da güzel olacak. Belediye başkanımız çok güzel işler yapıyor. Bu İstanbul hepimizin hayal ettiği İstanbul. Bugün temelini attığımız metro ne ilk ne de son olacak. Trafik sıkışıklığını rahatlatmak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile hazırlanan ortak eylem planını ilerleyen günlerde açıklayacağız.