Avrupa Birliği'nden İngiltere'ye flaş çağrı. Kader anına gelindi

Avrupa Birliği'nden İngiltere'ye flaş çağrı. Kader anına gelindi
Avrupa Birliği’nden 31 Ocak’ta ayrılacak olan İngiltere, hâlâ AB ile ticaret anlaşmasına varamadı. AB Brexit müzakerecisi Michel Barnier, İngiltere'nin Avrupa Birliği'yle ticaret müzakerelerinde anlaşmaya varmak için kısa bir süre kaldığını söyledi.

Avrupa Birliği'nden İngiltere'ye flaş çağrı

AA'da yer alan habere göre, hâlâ AB ile ticaret anlaşmasına varamayan İngiltere için AB'den flaş bir çağrı geldi. AB Brexit müzakerecisi Michel Barnier, İngiltere'nin Avrupa Birliği'yle ticaret müzakerelerinde anlaşmaya varmak için kısa bir süre kaldığını açıkladı.

KISITLAMALARA MARUZ KALABİLR

Yıl sonunda sona erecek geçiş sürecinden önce iki tarafın anlaşmaya varamaması halinde İngiltere ile AB yıllık yaklaşık 1 trilyon doları bulan ticaret gümrük vergilerine ve başka kısıtlamalara maruz kalacak.

"ANLAŞMA İHTİMALİ DÜŞÜK"

AB Brexit müzakerecisi Michel Barnier, Brüksel’de Avrupa Parlamentosu’nda yaptığı açıklamada, “Kader anına geldik. Bir anlaşmaya varma ihtimalimiz var ancak böyle bir anlaşma ihtimali çok düşük” dedi.

"CİDDİ BİR DURUMUN İÇİNDEYİZ"

Barnier, “Çok ciddi bir durumun içindeyiz. Eğer bu anlaşmanın 2021 Ocak’tan itibaren uygulanmasını istiyorsak görüşmeleri elverişli bir şekilde sürdürmek için çok az zamanımız kaldı” diye ekledi.