Avrupa rekoru kırdık ama!..

Avrupa rekoru kırdık ama!..
... Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin 2016 yılında en fazla tazminat kestiği ülke Türkiye olmuş.. (...) Eskiden bu tür tazminatları devlet ödüyordu..

AKP iktidarı çok yerinde bir kararla tazminata mahkûm olan hâkimin ödemesini yasallaştırdı.. (...) Ergenekon soruşturması başlayınca Fethullahçı savcılar, hâkimler bastırdı.. Yasa değiştirilerek tazminatların yeniden devlet tarafından ödenmesi kararı alındı..  (...) Bu kadar fazla tazminat ödememizin bir nedeni de bu..

Mehmet Tezkan Milliyet

 

***

 

Türkiye'nin öncelikli sorunu "Kürdistan tehdidi"dir

---------

(...) Hükümet Barzani'yi krallar gibi, IKBY bayrağıyla karşılayıp, dost hava içinde görüşmeler yapmıştı, Mesut Barzani Türkiye'ye "en ağır tehdidi" savurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kerkük'teki Kürdistan bayraklarını indirin, bedeli ağır olur" sözlerine "Irak Kürdistanı" olarak anılmaya başlanan IKBY Başkanı Barzani şu cevabı verdi:

"Türkiye Kerkük'e müdahale ederse, biz de Güneydoğu'ya müdahale ederiz. Diyarbakır ve diğer kentlerin iç işlerine karışırız"...

(...) Referandum telaşı içinde bu konu ikinci plana atılmamalıdır! Türkiye'nin şu anda en ciddi sorunu Barzani'ye verilecek cevaptır!

Güngör Mengi Vatan

 

***

 

Beraat müjdesi gibi iddianame

--------

Hapiste beş aydır iddianame yazılmasını bekleyen Cumhuriyet mensupları, yayımlanan metni okuduklarında herhalde çok sevinmişlerdir:

Karar elbette yüce mahkemenindir ama bu iddianamedeki deliller ile hiç kimsenin "Silahlı terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme" suçundan dolayı mahkûm edilmesi pek olanaklı görünmüyor.

Herkesten önce yandaş basına sızdırılan iddianameye göre (...) Telefonunda "ByLock" programı olan kişilerle "telefon irtibatında bulunmak", yani onlar tarafından aranmış ya da onları aramış olmak da bir suç delili olarak kabul edilmiş. (...) Suçlanan kişiler gazeteci, yazar, karikatürist, gazete yöneticisi, avukat... Yani işleri, olayları izlemek, haber ve bilgi almak, yorumlarını öğrenmek, kısacası insanlarla konuşmak!

Emre Kongar Cumhuriyet

 

***

 

KARİKATÜR: LATİF DEMİRCİ/HÜRRİYET