Avrupa'da 'hasta adam' rezaleti devam ediyor

Avrupa'da 'hasta adam' rezaleti devam ediyor
Almanya eski Başbakan Yardımcısı Joschka Fischer'in ardından Fransız Le Figaro gazetesi de Türkiye'ye yönelik 'Hasta Adam' benzetmesinde bulundu.

Fransız Le Figaro gazetesi ekonomik sıkıntılar yaşayan Türkiye’nin hızla duvara çarpmaya doğru ilerlediğini belirtirken "Türk hasta Avrupa’yı neden kaygılandırıyor" başlığını kullandı.

Skandal tabir Avrupa basınının Osmanlı imparatorluğundan ‘hasta adam’ diye söz etmesini hatırlattı. Türkiye'de yaşanan ekonomik gelişmelerin değerlendirildiği yazıda krizin Avrupa’ya etkileri değerlendirildi. 

Gazeteye konuşan bir AB yetkilisi, “Krizi izliyoruz. Avrupa’ya çok fazla etkisi olacağını düşünmüyoruz” dese de yazıdaki değerlendirmeye göre faiz oranlarını yükseltmemekte ısrar eden Türkiye, duvarda toslama tehlikesine doğru hızla ilerliyor.

Türkiye’nin sınır kapılarını açarak göçmenlerin geçişine izin verme olasılığının da AB’de bir sıkıntı kaynağı olduğunu aktaran Le Figaro “Türk hükümetini kızdırmanın hiç zamanı değil” değerlendirmesini yaptı.

Gazeteye göre Berlin ve Brüksel'den bakıldığında, Türkiye için tek çıkış yolunun IMF'ye dönmek olduğu düşünülüyor. Gazeteye konuşan bir Fransız diplomat, "Uzun vadede, başka bir çözümümüz yok" yorumunu yapıyor.

ALMANYA'DAN SKANDAL AÇIKLAMA

Öte yandan Almanya’nın eski Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Joschka Fischer, Türkiye'nin geçen 7 yılda 'Avrupa'nın hasta adamı' unvanını hızlı bir şekilde yeniden kazandığını savunmuştu.