TAKSİM DURDU

TAKSİM DURDU
TAKSİM DURDU

Taksim Meydanı, farklı bir eyleme daha sahne oldu. Erdem Gündüz adında bir bir eylemci 7 saatten fazla süre hareketsiz şekilde

Taksim Meydanı, farklı bir eyleme daha sahne oldu. Erdem Gündüz adında bir bir  eylemci 7 saatten fazla süre hareketsiz şekilde bekledi. Hareket etmeden, konuşmadan saatlerce bekleyişini sürdüren Gündüz’ü vatandaşlar birer-ikişer yalnız bırakmadılar. Genç adamın başlattığı sessiz eyleme kitleler sahip çıktı. Gündüz saatlerinde bin kişiye yaklaşan bir kalabalık ‘duran adam’ eylemine katıldı. Saatler geçtikçe eyleme katılanların sayısı arttı. Akşam saatlerinde binlerce kişi yüzleri AKM’ye dönük, hareketsiz bir şekilde kımıldamadan durarak Gezi olaylarını protesto etmeye başladı. Ardından eylem bütün yurda yayıldı. Erdem Gündüz’ün eylemi, İstanbul’un dışında başta Ankara olmak üzere diğer illerde de destek gördü. Dünya şimdi bu pasif direnişin nasıl sonuçlanacağını merakla bekliyor.


“Duran adam” eylemi her yerde
Gezi Parkı protestolarına ev sahipliği yapan Taksim Meydanı, farklı bir eyleme sahne oldu. Atatürk Kültür Merkezi önünde bir  eylemci 7 saatten fazla süre hareketsiz şekilde bekledi. Bir ara emniyet güçleri gelip ‘duran adam’ın çantasını aradı. Erdem Gündüz, polis araması sırasında da eylemine devam etti. 
Saatler ilerledikçe eyleme katılanların sayısı arttı. Taksim Meydanı’ndaki eylem, en sonunda polis müdahalesiyle son buldu. Saat 02.00’ı gösterdiği sırada polis, AKM önünde Erdem Gündüz’e destek veren grubu gözaltına aldı.
Eylemcilerin alandan çıkarılmasının ardından 3 kadın, bekleyişlerini gün aydınlanıncaya kadar sürdürdü. Bu sırada beyaz kıyafetli bir kadın, ayakta beklediği sırada aniden yere yığıldı. Baygınlık geçiren kadına su içiren eylemciler, daha sonra arkadaşlarını taksiye bindirerek hastaneye götürdü. Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ndeki de 10’dan fazla avukat “duran adam” eylemi gerçekleştirdi.
Ankara ve İzmir
“Duran adam” eylemine başkent Ankara’dan da destek geldi. Gece saat 01.00’da Güven Park’ta ‘duran kadın’ eylemi başladı. “Duran kadın” Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün öldürüldüğü noktada saatlerce bekledi. İzmir’de de, Gündoğdu Meydanı’ndaki Cumhuriyet Ağacı Heykeli önünde toplanan onlarca kişi, sabaha kadar hareket etmeden bekleyişini sürdürdü.