Avrupa’nın en iyisi Theofanİs Gekas

Avrupa’nın en iyisi Theofanİs Gekas
Akhisar Belediyespor formasıyla ilk 4 haftada 6 gole ulaşan Gekas, Süper Lig’deki 15 ekipten daha fazla gol attı. Yunanlı forvet Türkiye’nin yanı sıra sergilediği performansla Avrupa liglerinde oynayan bir çok golcüyü de geride bırakarak ön sıralarda yer aldı

Spor Toto Süper Lig’de lider Akhisar Belediyespor’un attığı 8 golün 6’sında imzasını bulunan Theofanis Gekas, şimdiye kadar Süper Lig’deki 15 ekipten daha fazla gol kaydetti. Türkiye kariyerine 2011-2012 sezonunda Samsunspor’da başladıktan sonra 2012-2013 sezonunu ikinci devresinde Akhisar Belediyespor’a transfer olan ve attığı 12 golle Ege temsilcisinin ligde kalmasına büyük katkı sağlayan Theofanis  Gekas, bir sezon Torku Konyaspor’da mücadele ettikten sonra tekrar eski kulübü Akhisar Belediyespor’a döndü.

İki kez gol kralı oldu
Bu sezon attığı gollerle Süper Lig’e damgasını vuran Theofanis Gekas, daha önce Yunanistan ve Alman liglerinde birer kez gol krallığına ulaşmıştı. Yunan golcü, ayrıca milli takım formasıyla 76 maçta 24 gol kaydetti. 34 yaşındaki golcü oyuncu 2014 FIFA Dünya Kupası’nda da Yunan Milli Takımı ile 4 maçta 182 dakika sahada kalmıştı. Gekas, Dünya Kupası’nda ikinci turda Kosta Rika karşısında penaltı atışlarına taşınan maçta, bir penaltı atışından faydalanamamış ve Kosta Rika çeyrek finale yükselmişti.

Burak Yılmaz’la yarıştı
Bu sezon Sivas ve Erciyes maçlarının ardından F.Bahçe’ye de 2 gol kaydeden Yunanlı, ligde şimdiye kadar oynanan maçlarda 15 takımdan fazla gole imza attı. 8 golü bulunan Akhisar’da, 7 gol atan G.Birliği’nin gerisinde kalan Gekas, gol sayısında Kasımpaşa ile eşit durumda. Türkiye kariyerinde 54. maçta 39. golünü atan Gekas, sırasıyla Samsun’da 8, Akhisar’da 12, Torku Konya’da 13 gole imza atmıştı. Yunanlı forvet, 2012-13 sezonunda Ege ekibinde maç başına 0,8 gol ortalaması yakalamış ve sezonun “gol kralı”  Burak Yılmaz’la gol yollarında en verimli isim olmuştu.

Messi’yi de geçti
Yunanlı golcü ligde şimdiye kadar en fazla golü Fenerbahçe’ye (5) attı. Bu sezon Spor Toto Süper Lig’de 6 golü bulunan Gekas, bu performansıyla Avrupa’da gol atanlar listesinde de ön sıralarda bulunuyor. 6. haftanın geride kaldığı İngiltere Premier Lig’de Chelsea’den Diego Costa’nın 8 golü bulunurken, 6. hafta maçlarının oynandığı İspanya La Liga’da ise Real Madrid’ten Ronaldo 5 maçta 10 gol kaydetti. Barcelona’dan Neymar’ın 6, Messi’nin ise 5 golü bulunuyor. Fransa Ligi’nde ise Marsilya’dan Gignac’ın 8 maçta 
8 gollük performansı var.