Avukatlar Yargıtay'a Başvurup Öne Alma Dilekçesi Verdi

Avukatlar Yargıtay'a Başvurup Öne Alma Dilekçesi Verdi
Gemerek ve Tosya Asliye Hukuk Mahkemesi'nin durdurma kararı sonrası MHP Olağanüstü Tüzük Kurultayı'nın akıbetinin ne olacağıyla ilgili kaosu ortadan kaldırmak için yeni bir hukuki adım daha atıldı.

MHP'de Olağanüstü Tüzük Kurultayı isteyen delege ve genel başkan adaylarının avukatları Yargıtay'a "öne alma dilekçesi" verdi. Dilekçede, MHP Genel Merkezi'nin,  Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin "kurultay yapılsın" kararını temyiz etmesiyle Yargıtay 18. Hukuk Dairesi'nde görüşülecek olan dosyanın öncelikli olarak ele alınması istendi.

Kamuoyunun, ortaya çıkan hukuki karmaşayı Yargıtay'ın çözebileceği beklentisi içine girdiğine dikkat çekilerek, söz konusu dosyanın öne alınması talebinde bulunuldu.

Öne alma dilekçesinin Yargıtay'a verilmesinin ardından konu hakkında değerlendirme yapan avukatlar şu bilgiyi verdi:

“Yargıtay'a bir öncelik dilekçesi verdik. 15 Mayıs olarak tarihi belirlenen kongre için salonun tutulmuş olması, toplumda bir takım değişik mahkeme kararlarından doğan bir kaos ortamının oluşması ve bu kaos ortamının giderilmesi, bu amaçla Yargıtay'ın dosyayı bir an önce, sırası gelmeden ele alması ve öncelikle incelemesi amacıyla verilmiş bir dilekçedir bu. Kanunda yeri vardır. Herhangi bir şekilde bozma ya da onama şeklinde bir tavassut dilekçesi değildir. Lütfen yanlış anlaşılmasın. Bu tamamen toplumdaki, kamuoyundaki, partililer arasındaki hukuka, adalete olan güvensizliğin ortadan kaldırılması amacıyla dosyanın bir an önce incelenmesi yönünde bir dilekçedir. Dilekçesinin kapsamı budur. Karar tamamen mahkemenin takdiridir. Mevcut durumu değerlendirip talebimiz doğrultusunda dosyayı görüşmeyi öne alabilir, ya da almaya bilir. Bundan sonra heyetin takdirindedir.”