Avustalya Açık'ta şampiyon Rafael Nadal!

Avustalya Açık'ta şampiyon Rafael Nadal!
Avustralya Açık Erkekler Finali'nde Rafael Nadal, Rus rakibi Daniil Medvedev'i 3-2 mağlup etti ve kariyerinin 21. Grand Slam şampiyonluğuna ulaştı.

İspanyol tenisçi Rafael Nadal, Medvedev''i 2-6, 6-7, 6-4, 6-4 ve 7-5''lik setlerle mağlup etti ve Avustralya Açık Tek Erkekler''de şampiyon oldu.

Daniil Medvedev''e karşı 2-0 geriden gelen Nadal, 35 yaşında kariyerinin 21. Grand Slam''ini kazandı.

İlk sette 2 kez servisi kırılan Nadal, 6-2''lik skorla yenildi. 84 dakika süren ve büyük çekişmeye sahne olan ikinci sette tie-break ile kazanan Daniil Medvedev oldu.

Üçüncü sette karşılıklı servis kırmaların ardından Rafael Nadal, 6-4 kazanarak maçın içinde kaldı. Dördüncü sette de 6-4 kazanan Nadal eşitliği yakaladı.

Son sette rakibinin servisini kıran Rafael Nadal, 6-4 kazanarak 21. grand-slam şampiyonluğunu elde etti. (Avustralya Açık - 2 şampiyonluk // Roland Garros - 13 şampiyonluk //  Wimbledon - 2 şampiyonluk //  ABD Açık - 4 şampiyonluk)

FEDERER VE DJOKOVIC''I GEÇTİ

Erkekler tenisinde Roger Federer ve Novak Djokovic’i geçerek en çok grand slam şampiyonluğunu yaşayan Rafael Nadal, 2009’dan sonra ikinci kez Avustralya Açık’ta zafere ulaştı.

En çok grand-slam kazanan erkek tenisçiler:

21???? Rafael Nadal

20???? Novak Djokovic

20???? Roger Federer

14????Pete Sampras

12???? Roy Emerson

İlgili Haberler