Djokovic’e hapis yolu açıldı!

Djokovic’e hapis yolu açıldı!
Djokovic'e izolasyon kurallarına uymadığı için hapis veya para cezası verilebilir.

Sırp raket, Koronavirüs olduğunu bile bile bir gazeteye Belgrad''da yüz yüze söyleşi vermişti.

Dünya tekli erkek tenisinin bir numarası Novak Djokovic''in geçen ay Covid-19 izolasyonu kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle memleketi Sırbistan''da hapis veya para cezasına çarptırılabileceği belirtildi.

Djokovic, geçen ay Koronavirüs hastası olduğunu bilmesine rağmen Sırbistan''ın başkenti Belgrad''da Fransız gazetesi L''Equipe''e yüz yüze söyleşi verdiğini itiraf etmişti.

KANUNU İHLAL ETTİ

Sırbistan''da avukatlar yerel medyaya yaptıkları açıklamada ülkenin sert izolasyon kurallarına uymamanın ceza kanunun 248. maddesini ihlal etmek anlamına geldiğini belirtti.

Avukatlar, Djokovic''in ihlaline para veya 3 yıl hapis cezası verilebileceğini belirtirken, tenis yıldızına kamu hizmeti cezası verilmesinin daha yüksek olasılık olduğu ifade edildi.

Sırbistan Başbakanı, Djokovic''in yaptıklarının "kuralların açık bir ihlali gibi durduğunu" ifade etmişti.

NE OLMUŞTU?

34 yaşındaki Novak Djokovic, menajerini Avustralya''ya giderken kendisi için doldurduğu formlarda hata yapmakla suçladı ve Koronavirüs''e yakalandıktan sonra kendini izole etmeyerek hatalı karar verdiğini ifade etti.

Djokovic, Avustralya seyahati öncesi doldurulan belgelerde menajerinin hata yaparak tenisçinin Avustralya''da olacağı tarihten önceki iki haftalık süreçte seyahat etmediğini yazdığını belirtti.

Aralık ayındaki aktiviteleriyle ilgili "devamlı yanlış bilgi yayıldığı" için bir açıklama yapan Djokovic, 14 Aralık''ta Belgrad''da gittiği bir basketbol maçında birçok Covid vakası görülmesinin ardından 16 Aralık''ta semptom göstermediği halde hızlı test ve bir PCR testi yaptırdığını belirtti. Hızlı testinin negatif sonuç verdiğini belirten Djokovic, 17 Aralık''ta çocuklara hediye dağıttığı etkinliğin sonuna kadar PCR testinin pozitif çıktığını bilmediğini iddia etti. Sırp raket semptom göstermediğini ve kendini iyi hissettiğini belirtti.

“HATALI BİR KARAR”

Djokovic, 18 Aralık''ta da "söz verdiği için" Koronavirüs olmasına rağmen Fransız L’Equipe gazetesine söyleşi vermek için tenis merkezine gittiğini söyledi. Sırp raket, sadece fotoğraf çekilirken maskeyi çıkardığını; onun dışında sosyal mesafeyi koruyup maske taktığını belirtti. Sırp raket, bu kararın bir hata olduğunu ve söyleşiyi erteleyip izolasyona girmesi gerektiğini ifade etti.

Dünya tenisinin bir numarası, yanlış bilgi verilen seyahat belgelerini de tamamen ekibinin doldurup yolladığını, kendisinin haberdar olmadığını dile getirdi. Djokovic, yapılanın insani bir hata olduğunu belirtti.

Aşı olup olmadığına dair bir açıklamada bulunmayan Djokovic, Avustralya''ya muafiyet belgesi göstererek girmeye çalışmış ve daha önce izin aldığını belirtmişti. Djokovic''in ülkeye girişi reddedilmiş ve oyuncu karantinaya alınmıştı.

Yargıç, pazartesi günü sporcunun havalimanında uzun süren sorgusunun ve vize iptalinin “anlamsız” olduğunu söyledi.

İlgili Haberler