Ayaklanmaya asker müdahale edecek

Ayaklanmaya asker müdahale edecek
ABD’nin Missouri eyaletindeki Ferguson kentinde, siyahi bir gencin öldürülmesiyle başlayan ayaklanma bastırılamayınca ordudan yardım istendi

Şiddet yayılıyor
İki gündür sokağa çıkma yasağı uygulanan Ferguson’da, polisle göstericiler arasındaki çatışmaların devam etmesi üzerine Vali Jay Nixon sükunetin sağlanması ve Ferguson’daki vatandaşları korumak için asker gönderilmesini talep etti. Kentte şiddet ve protesto gösterileri yayılarak sürerken, havanın kararmasıyla birlikte protestolar çatışmalara dönüştü. Sokağa çıkma yasağını delen kalabalığı polis göz yaşartıcı gaz kullanarak dağıttı, bir kişi silahla yaralandı. Yağmalama olayları da engellenemiyor.

Cesette 6 kurşun
Adalet Bakanı Eric Holder’ın talimatıyla, polis tarafından öldürülen 18 yaşındaki Michael Brown’ın cesedine otopsi yapıldı. Otopside siyahi gencin vücudunda, ikisi kafasında olmak üzere 6 kurşun izine rastlandı. Vali Nixon ise Brown’ı hırsızlık yaparken gösteren güvenlik kamerası görüntülerinin yayımlanması nedeniyle polisi sert bir şekilde eleştirdi. Vali Nixon, yayımlanan görüntülerin Brown’a leke sürüyor gibi göründüğünü söyledi ve “İnsanların yarasına parmak bastı” diye konuştu.