27.7 milyon euro buhar oldu!

27.7 milyon euro buhar oldu!
Ligin devre arasına en yakın rakibi Galatasaray'ın 8 puan önünde lider giren Fenerbahçe, transferde ince eleyip sık dokuyor.

Yabancı kontenjanının gelecek sezon 5+0+3 olması sonrasında yerli futbolculara yönelen sarı lacivertliler, geçmişte yaşanan acı tecrübeler nedeniyle bonservisi düşük, bedelsiz ya da gelecek vaad eden isimlere yöneldi. İstenilen kriterlere uyan bir oyuncu bulunamazsa transfer sezon sonuna bırakılacak. Yerli oyuncu piyasasının en agresif kulübü olan Fenerbahçe'nin özellikle son dönemde yerli oyunculara yüksek bonservis ödediği dikkati çekiyor. 

İşte fiyasko transferler
Sarı lacivertliler, 9 milyon euro ödediği Mehmet Topuz'dan ilk 2 sezon hariç istediği katkıyı hemen hemen alamadı. Kayserispor'da merkezde oynayan ve top dağıtan Topuz, önce sağ kanada daha sonra sağ beke yerleştirildi. Sarı lacivertliler yine yakın dönemde, Serdar Kesimal (Kayseri-4.75 milyon euro), Özer Hurmacı (Ankaraspor 4.5 milyon euro), Orhan Şam (Gençlerbirliği 3.5 milyon euro), Gökhan Ünal (Trabzonspor-3.2 milyon euro), Sezer Öztürk (Eskişehir-2.75 milyon euro) bonservis ödedi. Ancak, Fenerbahçe 27.7 milyon euro bedelle gerçekleştirdiği 6 transferlerin hiç birinden istediği verimi alamadı.