Aydın, "Tek adama 'hayır' diyoruz"

Aydın, "Tek adama 'hayır' diyoruz"
Niyet 'hayır' akıbet 'hayır' programına Kırşehir'den devam eden MHP Genel Başkan adayı Aydın, ”Devlet bir kişinin ihtirasına mahkum edilmek isteniyor.15 yıldır verilen yetkiyi sorumsuz bir şekilde kullananlar parlamenter sistem bize yetmiyor diyor" dedi.

MHP Genel Başkan adayı Koray Aydın, Niyet 'hayır' akıbet 'hayır' programına Kırşehir'den devam etti. Kırşehirli vatandaşlarla bir arya gelen Aydın, "16 nisan bizim için çok önemli bir tarih.Hürriyeti elinden alınmış, tek partili, tek adamlı bir sisteme hayır diyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Aydın'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Hayır oyunun gideceği yer kandil diyorlar.Tepedeki böyle derse aşağıdaki ne der.Milletçe çabuk unutuyoruz.Şimdi hatırlatalım; Oslo görüşmelerini ben başlattım diyor. PKK yol kesip kimlik kontrolü yapıyor. PKK’lılar polisleri gözaltına almaya kalkıştılar. Çünkü devlet ellerini kollarını bağlamıştı.

Ben uyardım, bu müsamahanın bedelini bu millet ağır ödeyecek dedim. Cizre ve Silopi’de özerklik ilan ettiler.Cizre ve Silopi’yi geri almak için yüzlerce şehit verdik. Türkiye’ye bunu layık görenler, şimdi kalkıp kendileri dışındakiler için bu kişilerle beraber olduğunu söyleyeceksin, yok öyle birşey!

Bu millet, yaşadığı travmaları unutmaz. 16 nisan’da bu millet hayır diyecektir.Sorumsuzluğun bedelini bu millet ödedi, analar ağladı. Şimdi evet diyenler bir taraftar, hayır dersem başıma bir iş gelir diyenler de bir tarafta, işte geldiğimiz nokta bu ! İşsizlik artmış, dolar euro artmış, turizm gelirlerimiz düşmüş…

Aleme nizam vermiş bir milleti böyle sefil durumlara düşürmeye hakkınız yok ! Eğilip bükülürsek büyük devlet olunmaz.Her an maceraya hazır, ne yapacağı belli olmayan birilerine bu kadar yetkiyi vermek doğru değil. 10 gün önce bölgesel yönetim bayrağını göndere çektirenlerin, Kerkük’e aynı bayrağın dikilmesine göz yumacağını düşünebilirmiydiniz? Bu şartlar altında anayasa oylayacağız.

18 maddelik anayasa değişikliği teklifini oylayacağız. Hayır çıkarsa yine aynı sistemle devam edeceğiz.Başbakan da buna sevinecek. Evet çıkarsa, Cumhurbaşkanı’na bakanları meclis veya meclis dışından atama yetkisi verilecek. Görevden aldığı bakan hem bakanlığı hem de milletvekilliğini kaybedecek.Böyle bir durumda atanan bakan alacağı kararlarda ne kadar özgür olabilir.185 Cumhurbaşkanı danışmanı var. Bir saltanat kurulmuş.

Cumhurbaşkanı yine danışman atayabilir. Bu durum bana 1934 Hitler Almanyasını hatırlatıyor. Ne oldu Peki ? Kendisi öldü, milleti büyük bedeller ödedi, tüm insanlık büyük bedeller ödedi. Sonra, bütün bürokratları atayacak, sınırı yok. Bu parti devletinin alt yapısı demektir. Partili Cumhurbaşkanı olacak, partisinin lideri olacak, bütün milletvekillerini kendisi belirleyecek. Böyle bir durumda emre itaat eden asla itiraz etmeyen bir yapı meydana gelir. Cumhurbaşkanı seçimi ile genel seçimler aynı gün yapılacak.

Başkan mecliste de çoğunluğu elde etsin diye aynı gün yapılıyor.Cumhurbaşkanlığı kararnamesi yürütmenin alanına giren bütün kararları kapsar. Asgari ücret 1200 TL olabilir. Milletvekilleri hiç birşey yapamaz hale gelecekler. Yeni bir bakanlık kurabilir, bütün teşkilatı yeniden oluşturabilir. 16 nisan bütün milletin ayağa kalktığı ve kararlılık gösterdiği bir gün olacak.

Bölükbaşı’nın arkasında duran bir Kırşehirli duruşuna ihtiyaç var. Bütün gazetelerin manşetinin aynı olduğu bir ülkede mi yaşamak istiyorsunuz? O yüzden 16 nisan bizim için çok önemli bir tarih.Hürriyeti elinden alınmış, tek partili, tek adamlı bir sisteme hayır diyoruz.”

İlgili Haberler