Aydın: Yeni partide sen, ben yok 'biz' varız

Aydın: Yeni partide sen, ben yok 'biz' varız
Siyasete Meral Akşener önderliğinde kurulacak 'Yeni Parti'de devam edecek olan Koray Aydın, 'Yeni Parti'yle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, 25 Ekim'de Meral Akşener'in liderliğinde kuracakları yeni partiye ilişkin Karadeniz'de Sonnokta gazetesine açıklamalarda bulundu.

Aydın, "Benim burada olma amacım yeni kurulacak partimizi 2019 genel seçimlerinde yüzde 50 artı 1 alarak başkanlığa taşımaktır. Bunu yapamadığımız takdirde kendimizi asla başarılı saymam. Türkiye'yi 15 yıldır kötü yöneten bir AKP iktidarı var. Halkımız buna 'dur' diyecek. Bu işi başaracak kadrolar yeni kurulacak partimizde var. Buna yürekten inandığım için buradayım. Halkımız şunu çok iyi bilsin ki bunu başarabilecek Türkiye'deki tek parti bizim partidir" dedi. Sen, ben yok 'biz' varız anlayışıyla hareket ettiklerini ve kurumsal yapıya çok önem verdiğini ifade eden Aydın, "Eğer kurumsallaşamazsak parti de olamayız. Ben bunu çok önemsiyorum. Önce bunu başarmak zorundayız. Yeni dönem de 'Bu Meral hanımın akrabasıdır, şu Koray Aydın'ın adamıdır. Öteki Ümit Bey'in yakınıdır' anlayışı asla olmayacak. Partide yönetime talip olanlar liyakatli olacak. Halkın sevdiği isimlerden olacak. Bizim seçtiklerimiz de başarılı olamadıkları takdirde koltuk işgal etmeyecekler" diye konuştu. 

Daha kurulmamış bir partiye Türkiye'nin her ilinde anket yaptırdıklarını ve şu anda anketlerde Türkiye'de yüzde 25 çıktıklarını söyleyen Aydın, "Bize bu teveccühü gösteren halkımıza gerçekten minnettarız. Dünyanın hiç bir ülkesinde böyle bir durum göremezsiniz. Biz bu sevgiye layık olabilmek için asla şahsi davranamayız. Halkımız şuna inansın ki, Türkiye'de yeni bir siyasi dönemi başlatmaya geliyoruz. Bize gösterilen sevginin ve saygının karşılığını onlara ancak iktidar olmakla verebiliriz" şeklinde konuştu. 

Aydın şöyle devam etti: "Biz bu yola çıkarken, herkesi kucaklayan bir anlayışla siyaset yapacağız dedik. Bu partide her kesimden insanımıza kadrolarımızda yer vereceğiz. İl başkanlığına getirilecek olan arkadaşlar milletvekili adayı olamayacaklar. Önce kurucuları seçeceğiz daha sonra kongreler yapmak suretiyle partimizi 2019 yerel ve genel seçimlerine hazırlayacağız. Partinin illerde kurucu il başkanı olarak belirlediği isimler il teşkilatlarını kuracak ve teşkilatlarını kongreye taşıyacaklar. Milletvekili adayı olmayı düşünen il başkanı arkadaşlarımız kongrede aday olmayacaklar ve yerlerini seçilen isimlere bırakacaklar.  "

Meral Akşener'in teşkilatların şu anda ki yönetimini kendisine verdiğini kaydeden Aydın, "Ben daha değişik bir görev istiyordum. Ancak Sayın Akşener teşkilatları yıllardır iyi tanımamdan dolayı bu görevi bana verdi. Teşkilatları kurmak ve yönetmek büyük sorumluluk ister. Herkesi memnun edemezsiniz. Hatalarınız, yanılgılarınız mutlaka olur. En az hata ile bu görevi yapabilirsek ne mutlu bize. Bunun çalışmalarına devam ediyoruz. Sayın Akşener'le birlikte hareket eden ve partilerinden istifa eden il başkanlarının kararını Meral Hanım verecek" diye konuştu. 

İlgili Haberler