Aydın'da 5 kayıp göçmenden birinin cansız bedenine ulaşıldı

Aydın'da 5 kayıp göçmenden birinin cansız bedenine ulaşıldı
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde 31 kaçak göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Kaçak göçmenler, 36 kişilik grup olduklarını ve botlarının battığını belirtti. Kayıp olan 5 göçmenden 1'inin cansız bedenine ulaşılırken, 4 göçmen için arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığı, 19 Nisan günü bir grup kaçak göçmen ihbarı üzerine harekete geçti. Yunan unsurlarınca Türk kara sularına geri itilen ve 2 can salı içerisinde bulunan 31 göçmen kurtarıldı. Göçmenler, ifadelerinde 36 kişilik bir grup olduklarını ve botlarının Sisam Adası yakınlarında battığını belirtti.

1 GÖÇMENİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Kayıp olan 5 göçmen için arama çalışmaları başlatıldı. Yunan makamlarına bilgilendirme yapıldı. Dün ise, Kuşadası önlerinde Sahil Güvenlik Botu tarafından bulunan 1 cansız bedenin, kayıp olarak aranan göçmenlerden birine ait olduğu belirlendi. Sahil Güvenlik ekiplerince 1 Sahil Güvenlik Helikopteri, 2 Sahil Güvenlik Botu ve 1 Sahil Güvenlik Dalış Timi ile kayıp 4 göçmenin bulunması için arama faaliyetleri sürdürülüyor.