Aykut Kocaman: 3 Temmuz’dan daha zordu

Aykut Kocaman: 3 Temmuz’dan daha zordu
Geçen sezon Fenerbahçe’yi çalıştıran teknik direktör Aykut Kocaman, geçtiğimiz sezonun 3 Temmuz’dan daha zor olduğunu söyledi.

Fenerbahçe eski teknik direktörü Aykut Kocaman önemli açıklamalar yaptı. Kocaman, Fenerbahçe’deki son döneminin 3 Temmuz’dan daha zor olduğunu söyledi.

TRT Spor’un sorularını yanıtlayan Aykut Kocaman'ın açıklamaları şu şekilde:

Türkiye Kupası, Şampiyonlar Ligi'nden daha zor derken 3 büyükleri onore etmek için söyledim. 2 veya 3 Şubat'ta Beşiktaş'la oynadık çeyrek finalde, Konyaspor'daydım. Sonrasında Fenerbahçe ve Galatasaray geliyordu. Avrupa Ligi'ne katılmaya çalışıyorduk o dönem. Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe'yi onore etmek ve işin zorluğunu vurgulamak için böyle bir saptama yapmıştım. Düz okuyunca öyle anlaşılmıyor tabii ki.

Altyapısının bilinmediğini düşünmüyorum, art niyetle yapıldığını düşünüyorum. Özensizlik de yapılıyor. Son zamanlarda fazlasıyla artan bir Aykut Kocaman art niyeti var. Maçlar bile benim antrenörlüğüm veya futbola bakışımdan yorumlanmaya başladı ben dışarıdayken.

Bu cümle bu şekilde okunduğu zaman ülke futboluna hayal satanların ne kadar değerli bir şey yaptığını ortaya koyuluyor. Öte yandan o gün Konyaspor ve Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş'ın durumu nedir diye düşündüğünüz zaman ortaya böyle bir cümle çıkıyor.

Kupayı kazanmak neredeyse Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak kadar zor diye yapılan bir açıklama bir vizyon, hayata bakış, perspektif gibi yerlere gidiyor.

Geçen sezonki süreç 3 Temmuz'a göre daha yıpratıcıydı benim adıma. 3 Temmuz'da bunu yapanlara karşı büyük bir birlik vardı kulüpte. Güç birliği vardı. Direnme gücü hepimizi güçlendiriyordu ancak geçen sezon her manada en yıpratıcı dönemdi.

Bütünlüğü sağlayacak ana unsurlar çekilmişlerdi. Taraftar, yönetim, camia hepsi ayrılmıştı. Benim adıma yıpratıcı geçti ve pek çok insanla çatışma haline girdim ve o nedenle dinlenme sürecini uzun tutacağım. Hem benim hem ailemin ihtiyacı var buna...

İkinci yarıdan itibaren isteyen kulüplere göre ekibimizle antrenörlüğe döneceğiz. Konyaspor örneğindeki gibi yapılmayanları yapmaya çalışacağız.